Wat is een afkijkmonitor?

Wat is een afkijkmonitor?

Een afkijkmonitor is een beeldscherm dat tijdens de video opnames gebruikt kan worden door de cameraman of filmploeg om te kijken of het shot scherp is en of alle beeldwaardes kloppen.

De monitor is rechtstreeks verbonden met de camera, meestal via een HDMI kabel. Op de monitor zie je dus het live beeld wat uit de camera komt.

Ook kan er via zo'n scherm door de regisseur of iemand anders van de crew worden meegekeken om er voor te zorgen dat er geen continuĆÆteitsfouten ontstaan. Het is ook een uitkomst voor de visagiste die soms make-up moet bijwerken en via een extern beeldscherm beter zicht heeft op de acteur.

Het voordeel van een afkijkmonitor is vaak dat deze groter is dan de monitor van de camera, waardoor alle beelddetails beter te zien zijn.

Uitbesteden aan een videoproductiebedrijf

Wil jij een videoproductie uit laten voeren? Dan kan je het beste een videoproductiebedrijf inhuren. Afhankelijk van de gekozen dienst kan je gebruikmaken van crewleden, zoals een cameraman, technisch assistent en producent, en de benodigde apparatuur. Hierbij is veelal ook de afkijkmonitor inbegrepen. Dit alles helpt bij het creƫren van een professioneel uitziende productie die aan al jouw eisen voldoet.

Cameraman met afkijkmonitor inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!