Wat is een green screen?

Video opnemen met green screen

Een green screen (groen scherm) wordt gebruikt om fictieve achtergronden te projecteren bij, bijvoorbeeld, een videopresentatie.

De green screen wordt achter de presentator geplaatst en later gebruikt om een afbeelding of video op te projecteren. Je kunt met een green screen alles op de achtergrond afbeelden. Denk dan bijvoorbeeld aan een grafiek of video, data die je aanwijst of een landkaart. Met een green screen maak je je video veel dynamischer.

De voordelen van een green screen

Als jij bijvoorbeeld een bedrijfsvlog begint, dan is investeren in een green screen geen weggegooid geld. Bekijk de volgende voordelen maar eens.

  • Met een green screen kun je je video een compleet ander uiterlijk geven.
  • De video wordt gemaakt zonder dat je naar locatie moet.
  • Met een green screen is alles mogelijk. Je kunt zelfs een PowerPoint presentatie gebruiken als achtergrond of het logo van je bedrijf.

Een videoproductiebedrijf gebruiken

Neem een videoproductiebedrijf aan en je hoeft niet zelf in een green screen te investeren. Zij hebben alle methoden in huis om jouw bedrijfsfilm, video podcast of nieuwsbrief video zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creëren bij je doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)