Wat is een green screen?

Video opnemen met green screen

Een green screen (groen scherm) wordt gebruikt om fictieve achtergronden te projecteren bij, bijvoorbeeld, een videopresentatie.

De green screen wordt achter de presentator geplaatst en later gebruikt om een afbeelding of video op te projecteren. Je kunt met een green screen alles op de achtergrond afbeelden. Denk dan bijvoorbeeld aan een grafiek of video, data die je aanwijst of een landkaart. Met een green screen maak je je video veel dynamischer.

De voordelen van een green screen

Als jij bijvoorbeeld een bedrijfsvlog begint, dan is investeren in een green screen geen weggegooid geld. Bekijk de volgende voordelen maar eens.

  • Met een green screen kun je je video een compleet ander uiterlijk geven.
  • De video wordt gemaakt zonder dat je naar locatie moet.
  • Met een green screen is alles mogelijk. Je kunt zelfs een PowerPoint presentatie gebruiken als achtergrond of het logo van je bedrijf.

Een videoproductiebedrijf gebruiken

Neem een videoproductiebedrijf aan en je hoeft niet zelf in een green screen te investeren. Zij hebben alle methoden in huis om jouw bedrijfsfilm, video podcast of nieuwsbrief video zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!