Wat is een Hollandse documentaire?

Wat is een Hollandse documentaire?

Een Hollandse documentaire is feitelijk een documentaire van Nederlandse bodem en volgens een zekere Nederlandse stijl. Het gaat hier om non-fictie films waarin bepaalde zaken in de maatschappij, of bijvoorbeeld het leven van een individu (biografie) worden uitgelicht.

Nederlandse docu's internationaal

In de Nederlandse filmwereld heeft documentaire altijd een centrale rol ingenomen. Ook internationaal staan Nederlandse documentaires hoog aangeschreven.

De werken van cineasten als Bert Haanstra, Johan van der Keuken, Herman van der Vorst en Joris Ivens zijn regelmatig bekroond. Op de Nederlandse televisie is elke dag wel een documentaire te zijn.

Het International Documentary Film Festival in Amsterdam in november is elk jaar weer een grote hit.

Waarom zoveel documentaires?

Speelfilms zijn echte big budget producties, waar grote investeerders voor moeten worden gestrikt. Die grote investeerders vind je op een plek als Hollywood, maar niet zo snel in ons kleine kikkerlandje.

Documentaires waren (en zijn nog steeds) een stuk goedkoper. Je kunt met een handjevol mensen op pad gaan en er hoeft nauwelijks geïnvesteerd te worden.

Documentairemakers liepen weinig financieel risico, omdat er meer dan genoeg docu's in opdracht werden gemaakt voor bedrijven en organisaties.

Waardering van documentaires

Nederlandse speelfilms worden nog altijd niet erg hoog aangeschreven. Documentaires wel.

Als je als bedrijf of organisatie een documentaire wilt laten maken, vind je in Nederland dus meer dan genoeg cultureel en intellectueel erfgoed om op voort te bouwen.

Documentaires passen bovendien beter bij de wensen van bedrijven dan speelfilms. Dus: ga een cameraman inhuren en ga aan de slag. Misschien dat jij de volgende sensatie wordt in de Nederlandse filmwereld.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!