Wat is long form video content?

Wat is long form video

Onder long form video content wordt een video bedoeld die langer is dan 10 minuten.

Het is een unieke manier van adverteren, omdat de lengte van de meeste advertentievideo's eerder in seconden dan in minuten wordt gerekend. Met een long form video kun je je kijkers echt bij je merk betrekken en een duidelijke boodschap overdragen.

Het is dus zaak dat je je long form video content aantrekkelijk maakt en dat je de kijkers betrekt. De kwaliteit van je long form video is dan ook essentieel. Kun je je kijker blijven boeien, dan is het een bijzonder goede manier om te communiceren met je doelgroep. Het is een vorm van video marketing die erg in opkomst is en waar grote winsten kunnen worden behaald.

Toepassingen van long form video content

Deze uitgebreide video's worden gebruikt voor verschillende doeleinden, allemaal met het idee om een diepere verbinding met het publiek te creëren. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Documentaires: Deze bieden een diepgaande verkenning van echte verhalen en onderwerpen, en creëren vaak een emotionele band met de kijker.
 • Opleidingsvideo's: Long form content is ideaal voor educatieve content, waarbij de nadruk ligt op diepgaand leren.
 • Bedrijfsverhalen: Merken gebruiken deze vorm om hun bedrijfsmissie, geschiedenis of achter de schermen processen te delen, waardoor kijkers een persoonlijke band met het merk kunnen ontwikkelen. Vaak bestaat deze bedrijfsfilm uit meerdere interviews.

De voordelen van long form video content

De investering in langere videocontent kan aanzienlijk zijn, maar de voordelen zijn duidelijk:

 • Verhoogde betrokkenheid: Kijkers die zich bezighouden met een video van meer dan 10 minuten zijn oprecht geïnteresseerd in wat u te zeggen heeft. Ze zullen waarschijnlijk meer betrokken zijn bij uw merk en uw boodschap.
 • Verbeterde storytelling: Meer tijd betekent een uitgebreider verhaal. Dit geeft uw merk de kans om een boeiend, meeslepend verhaal te vertellen dat de kijker kan boeien.
 • Gedetailleerde uitleg: Voor sommige producten of diensten is een snelle verkooppraatje niet genoeg. Long form content stelt u in staat om diep in te gaan op de details en de ware waarde van wat u aanbiedt te tonen.
 • Voordelen van long form video

  De voordelen van long form video

  Long form content heeft meerdere voordelen ten opzichte van korte video en wordt steeds belangrijker in de content marketing strategie van bedrijven.

Succesvolle long form video content strategieën

Het produceren van effectieve long form video content vereist strategie. Enkele sleutelstrategieën zijn:

 • Kwaliteitsproductie: Een lange video moet de kijker visueel boeien. Investeren in production value is essentieel.
 • Relevante en boeiende onderwerpen: Kies onderwerpen die niet alleen relevant zijn voor uw merk, maar die ook uw publiek zullen boeien en vasthouden.
 • Promotie: Zelfs de beste video is nutteloos als niemand hem ziet. Een solide promotieplan zorgt ervoor dat uw content het publiek bereikt.

Voorbeelden van effectieve long form video content

Verschillende merken en organisaties hebben opmerkelijk succes geboekt met dit formaat. TED Talks, bijvoorbeeld, boeien het publiek met uitgebreide discussies over uiteenlopende onderwerpen. Netflix heeft ook een reeks boeiende documentaires geproduceerd die kijkers urenlang vasthouden.

Conclusie

In een online wereld die verzadigd is met vluchtige clips en vluchtige berichten, biedt long form video content een krachtig tegengewicht voor merken die dieper willen graven. Door kijkers een rijk, boeiend verhaal te bieden, kunnen merken een diepere verbinding smeden en zich onderscheiden in een overvolle marktplaats. Deze benadering van contentmarketing is niet zonder zijn uitdagingen, maar de potentiële voordelen voor merkbetrokkenheid en loyaliteit zijn onmiskenbaar.

Meer gerelateerde begrippen

Long form video content van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

 • Filmen met je smartphone

 • Perfecte video's monteren

 • IJzersterke scripts schrijven

 • Onweerstaanbare productvideo's maken

 • Geld verdienen met YouTube

 • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)