Wat is een flitser?

Wat is een flitser?

Een flitser is een apparaat of een functie die door de fotograaf wordt gebruikt om een foto te maken in een slecht verlichte ruimte.

Veel camera's zijn tegenwoordig uitgerust met een geïntegreerde flitser, maar het is ook mogelijk om hier een losse accessoire voor aan te schaffen. Veel professionals kiezen voor deze laatste optie, aangezien een externe flitser vaak betere resultaten levert.

Voordelen van een externe flitser

Als je serieus aan de slag wilt als fotograaf, is een externe flitser een absolute must. Deze brengt namelijk talloze voordelen met zich mee, zoals:

  • Je kunt gebruikmaken van de kantelfunctie. Dit houdt in dat je de flitser bijvoorbeeld op het plafond kunt richten, waardoor je jouw onderwerp indirect belicht. De duurdere exemplaren kunnen zelfs helemaal rond draaien.
  • Een externe flitser kan over het algemeen verder flitsen dan een ingebouwde flitser. Hoe kracht een specifiek model is, kan je aflezen aan de diafragma. Hierbij geldt: hoe hoger het richtgetal, hoe sterker de flitser.
  • Een externe flitser kan gecombineerd worden met een flitserkap. Dit is een doorzichtig kapje dat je over de flitser heen plaatst en dat ervoor zorgt dat het flitslicht minder fel wordt.

Uitbesteden aan een fotograaf

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de klus uit te besteden aan een ervaren fotograaf. Het voordeel van het inhuren van een professional is het feit dat hij of zij precies weet hoe jouw voorkeuren het beste vertaald kunnen worden in een aantrekkelijk eindresultaat.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!