Wat is een flitser?

Wat is een flitser?

Een flitser is een apparaat of een functie die door de fotograaf wordt gebruikt om een foto te maken in een slecht verlichte ruimte.

Veel camera's zijn tegenwoordig uitgerust met een geïntegreerde flitser, maar het is ook mogelijk om hier een losse accessoire voor aan te schaffen. Veel professionals kiezen voor deze laatste optie, aangezien een externe flitser vaak betere resultaten levert.

Voordelen van een externe flitser

Als je serieus aan de slag wilt als fotograaf, is een externe flitser een absolute must. Deze brengt namelijk talloze voordelen met zich mee, zoals:

  • Je kunt gebruikmaken van de kantelfunctie. Dit houdt in dat je de flitser bijvoorbeeld op het plafond kunt richten, waardoor je jouw onderwerp indirect belicht. De duurdere exemplaren kunnen zelfs helemaal rond draaien.
  • Een externe flitser kan over het algemeen verder flitsen dan een ingebouwde flitser. Hoe kracht een specifiek model is, kan je aflezen aan de diafragma. Hierbij geldt: hoe hoger het richtgetal, hoe sterker de flitser.
  • Een externe flitser kan gecombineerd worden met een flitserkap. Dit is een doorzichtig kapje dat je over de flitser heen plaatst en dat ervoor zorgt dat het flitslicht minder fel wordt.

Uitbesteden aan een fotograaf

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de klus uit te besteden aan een ervaren fotograaf. Het voordeel van het inhuren van een professional is het feit dat hij of zij precies weet hoe jouw voorkeuren het beste vertaald kunnen worden in een aantrekkelijk eindresultaat.

Meer gerelateerde begrippen

Fotograaf inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92