Wat is RAW?

Wat is RAW?

Een RAW-bestand is een afbeelding die alle originele, ruwe gegevens bevat die zijn opgevangen door de sensor van de camera.

Een RAW-bestand is nog niet direct geschikt voor publicatie, maar moet eerst ontwikkelt worden in een bewerkingsprogramma. Als fotograaf kan je deze techniek gebruiken om nuances zichtbaar te maken die normaal gesproken zouden verdwijnen.

Voor- en nadelen van RAW

De RAW-instelling brengt zowel voor- als nadelen met zich mee voor de fotograaf. Een voordeel is dat je thuis rustig de tijd kunt nemen om allerlei aspecten van de foto te corrigeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de belichting, details en ruis. Het geeft je de mogelijkheid om foutjes die je tijdens het maken van de foto hebt gemaakt op te lossen.

Een nadeel is echter dat RAW-bestanden enorm veel ruimte in beslag nemen. Dat betekent dat het geheugen van je camera heel snel vol is en je dus minder foto's kunt maken. Gelukkig kan je dit als fotograaf eenvoudig oplossen door een extra SD-kaart mee te nemen.

Uitbesteding van een klus

Een professionele fotograaf inhuren zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig foto's ontvangt die direct geschikt zijn voor publicatie. Bovendien kan deze persoon jouw voorkeuren moeiteloos vertalen naar een uitstekend eindresultaat.

Meer gerelateerde begrippen

Fotograaf inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92