Wat is RAW?

Wat is RAW?

Een RAW-bestand is een afbeelding die alle originele, ruwe gegevens bevat die zijn opgevangen door de sensor van de camera.

Een RAW-bestand is nog niet direct geschikt voor publicatie, maar moet eerst ontwikkelt worden in een bewerkingsprogramma. Als fotograaf kan je deze techniek gebruiken om nuances zichtbaar te maken die normaal gesproken zouden verdwijnen.

Voor- en nadelen van RAW

De RAW-instelling brengt zowel voor- als nadelen met zich mee voor de fotograaf. Een voordeel is dat je thuis rustig de tijd kunt nemen om allerlei aspecten van de foto te corrigeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de belichting, details en ruis. Het geeft je de mogelijkheid om foutjes die je tijdens het maken van de foto hebt gemaakt op te lossen.

Een nadeel is echter dat RAW-bestanden enorm veel ruimte in beslag nemen. Dat betekent dat het geheugen van je camera heel snel vol is en je dus minder foto's kunt maken. Gelukkig kan je dit als fotograaf eenvoudig oplossen door een extra SD-kaart mee te nemen.

Uitbesteding van een klus

Door jouw klus uit te besteden aan een professionele fotograaf, zorg je ervoor dat je snel en eenvoudig foto's ontvangt die direct geschikt zijn voor publicatie. Bovendien kan deze persoon jouw voorkeuren moeiteloos vertalen naar een uitstekend eindresultaat.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!