Wat is een lichtmeter?

Wat is een lichtmeter?

Een lichtmeter wordt door de fotograaf gebruikt om de verlichtingssterkte van een ruimte te meten.

Dit is belangrijk om te bepalen welke instellingen nodig zijn om het beste resultaat te bereiken. Tegenwoordig zijn digitale camera's vrijwel altijd uitgerust met een ingebouwde lichtmeter. Hoewel deze automatisch aan de slag gaan, kan je er als fotograaf ook voor kiezen ze manueel te bedienen.

Hoe werkt het?

De lichtmeter van een camera vangt het licht op dat door het voorwerp dat je fotografeert wordt gereflecteerd. Dit betekent dat de waarde hoger zal zijn wanneer je de camera richt op een heldere lucht dan op een donkere muur. De informatie die op basis van de meting wordt verzameld, wordt vervolgens gebruikt om de belichting neutraler te maken, wat de kwaliteit van de uiteindelijke foto aanzienlijk zal verbeteren.

Uitbesteden aan een professional

Als beginnend fotograaf kan het heel leuk zijn om de verschillende functionaliteiten van een camera zelf te ontdekken. Voor belangrijke projecten is het echter altijd verstandig om de klus over te laten aan een professionele fotograaf. Hij of zij weet precies hoe jouw wensen het beste omgezet kunnen worden in een aantrekkelijke foto.

Meer gerelateerde begrippen

Fotograaf inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92