Wat is een lichtmeter?

Wat is een lichtmeter?

Een lichtmeter wordt door de fotograaf gebruikt om de verlichtingssterkte van een ruimte te meten.

Dit is belangrijk om te bepalen welke instellingen nodig zijn om het beste resultaat te bereiken. Tegenwoordig zijn digitale camera's vrijwel altijd uitgerust met een ingebouwde lichtmeter. Hoewel deze automatisch aan de slag gaan, kan je er als fotograaf ook voor kiezen ze manueel te bedienen.

Hoe werkt het?

De lichtmeter van een camera vangt het licht op dat door het voorwerp dat je fotografeert wordt gereflecteerd. Dit betekent dat de waarde hoger zal zijn wanneer je de camera richt op een heldere lucht dan op een donkere muur. De informatie die op basis van de meting wordt verzameld, wordt vervolgens gebruikt om de belichting neutraler te maken, wat de kwaliteit van de uiteindelijke foto aanzienlijk zal verbeteren.

Uitbesteden aan een professional

Als beginnend fotograaf kan het heel leuk zijn om de verschillende functionaliteiten van een camera zelf te ontdekken. Voor belangrijke projecten is het echter altijd verstandig om de klus over te laten aan een professionele fotograaf. Hij of zij weet precies hoe jouw wensen het beste omgezet kunnen worden in een aantrekkelijke foto.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!