Wat is Photoshop?

Wat is Photoshop?

Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma van Adobe met talloze functionaliteiten die een fotograaf kan toepassen om een perfect eindresultaat te creëren.

De eerste versie van deze software verscheen al in 1990 en sindsdien zijn er maar liefst 11 nieuwe releases uitgekomen. Je kunt kiezen voor de gratis of betaalde variant. Dit is afhankelijk van jouw ambities als fotograaf.

Voordelen van Photoshop

Adobe Photoshop heeft veel voordelen voor een fotograaf:

  • De veelgebruikte functies zijn geautomatiseerd. Dit betekent dat je bijvoorbeeld rode ogen of oneffenheden met één druk op de knop kunt aanpassen.
  • Naast de bewerkingsfunctionaliteiten, kan je Photoshop ook gebruiken voor het organiseren van je foto's. Het programma is zo ontworpen dat je duizenden bestanden overzichtelijk kunt bewaren, zonder dat dit al teveel ruimte inneemt.
  • Photoshop is te gebruiken met vrijwel alle besturingsprogramma's. Het maakt dus niet uit of je Apple- of Windows-producten gebruikt.

Toch kleven er ook een aantal nadelen aan dit programma. Zo hangt er een aardig prijskaartje aan een pro-abonnement en is het voor beginners lastig om niet te verdwalen in alle verschillende functies. Met dit in gedachten is het voor belangrijke projecten vaak verstandiger om de nabewerking van foto's over te laten aan een professionele fotograaf. Zo bespaar je zowel tijd als geld en weet je zeker dat het eindresultaat direct gepubliceerd kan worden.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!