Wat is een fotocollage?

Wat is een fotocollage?

Een fotocollage is een techniek waarbij meerdere foto's worden samengevoegd in één lijst. Fotocollages zijn bij zowel professionals als amateurs zeer in trek en dat is ook niet zo gek. Het is namelijk een leuke manier om verschillende afbeeldingen te combineren en het geeft je ook nog eens de mogelijkheid om een verhaal te vertellen. Je kunt ervoor kiezen om de collage zelf samen te stellen of hiervoor de hulp in te roepen van een professionele fotograaf.

Tips voor het maken van een fotocollage

Als je besluit zelf een poging te wagen, hebben wij een aantal tips om je op weg te helpen:

  • Kies een thema voor de collage. Dit is vooral belangrijk om te voorkomen dat je het overzicht verliest en een rommelig eindresultaat krijgt. Het thema kan van alles zijn: een vakantie, familieleden, emoties, jouw favoriete fotograaf, enzovoort.
  • Zorg ervoor dat de kleuren bij elkaar passen. Dit betekent niet dat alle foto's zwart-wit moeten zijn of dat je alleen maar groen mag gebruiken. Het is echter wel van belang dat de verschillende kleuren die je gebruikt niet onderling botsen.
  • Houd rekening met de locatie waar je de collage gaat ophangen. Als je van plan bent de collage op te hangen in de woonkamer, is het leuk om de stijl van de inrichting erin terug te laten komen.

Door deze tips toe te passen, kan je een prachtige fotocollage creëren als aanvulling op jouw interieur.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!