Wat is beeldstabilisatie?

Wat is beeldstabilisatie

Beeldstabilisatie is een verzamelnaam voor technieken die een cameraman gebruikt om ervoor te zorgen dat het opgenomen beeld vloeiend is.

Hoewel je met vaste handen een heel eind komt om te voorkomen dat de beelden die jij opneemt niet teveel bewegen, is dit niet altijd voldoende. Gelukkig is er voor de professionele cameraman tegenwoordig meer dan genoeg soft- en hardware beschikbaar om dit probleem op te lossen.

Over beeldstabilisatie

Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw beeld zo scherp mogelijk te krijgen:

  • Stel een korte sluitertijd in.
  • Houd de diafragmaopening zo klein mogelijk.
  • Maak gebruik van een groothoeklens.
  • Gebruik een cameralens of camera met ingebouwde beeldstabilisatie.
  • Zet de camera neer op een stabiele ondergrond.
  • Leg in de videomontage een stabilisatie-effect over het beeld heen, bijvoorbeeld het 'Warp Stabilizer' effect in Adobe Premiere.

Een cameraman inhuren

Wil jij zeker weten dat jouw promotiemateriaal er goed uitziet? Huur dan een cameraman in via een videoproductiebedrijf. Je profiteert van professionele kennis, jarenlange ervaring en een aantrekkelijk eindresultaat. Oftewel, dit is de ideale manier om al jouw marketingdoelen te bereiken.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Cameraman inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!