Wat is een focus puller?

Wat is een focus puller?

De focus puller is de persoon op set die ervoor zorgt dat het beeld altijd in focus blijft.

Wanneer de cameraman zijn camera bijvoorbeeld op een acteur heeft gericht die door het beeld beweegt, is het aan de focus puller om het shot scherp te houden. Het kan ook zo zijn dat de focus tijdens een shot wordt verlegd naar een andere persoon. Ook dit is de verantwoordelijkheid van de focus puller, in samenwerking met de cameraman.

Grote verantwoordelijkheid

Hoewel dit misschien eenvoudig klinkt, is het dat zeker niet. De focus puller heeft een enorme verantwoordelijkheid op zijn schouders, aangezien het kleinste foutje er al voor kan zorgen dat de cameraman de hele take opnieuw moet schieten. Dit kost niet alleen veel tijd en geld, maar kan er ook toe leiden dat de acteur uit zijn concentratie wordt gehaald. En dat moet natuurlijk koste wat kost voorkomen worden.

Videoproductiebedrijf inhuren

Wanneer je besluit een videoproductiebedrijf in te huren voor een klus, zijn er een aantal crewleden die onderdeel uit maken van de service. Hieronder vallen onder andere de cameraman, producent en de focus puller. Samen zorgen zij ervoor dat jij kunt genieten van een eindresultaat met een professionele uitstraling.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Scherpe video's van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Videoproductiebedrijf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!