Wat is een focus puller?

Wat is een focus puller?

De focus puller is de persoon op set die ervoor zorgt dat het beeld altijd in focus blijft.

Wanneer de cameraman zijn camera bijvoorbeeld op een acteur heeft gericht die door het beeld beweegt, is het aan de focus puller om het shot scherp te houden. Het kan ook zo zijn dat de focus tijdens een shot wordt verlegd naar een andere persoon. Ook dit is de verantwoordelijkheid van de focus puller, in samenwerking met de cameraman.

Grote verantwoordelijkheid

Hoewel dit misschien eenvoudig klinkt, is het dat zeker niet. De focus puller heeft een enorme verantwoordelijkheid op zijn schouders, aangezien het kleinste foutje er al voor kan zorgen dat de cameraman de hele take opnieuw moet schieten. Dit kost niet alleen veel tijd en geld, maar kan er ook toe leiden dat de acteur uit zijn concentratie wordt gehaald. En dat moet natuurlijk koste wat kost voorkomen worden.

Videoproductiebedrijf inhuren

Wanneer je besluit een videoproductiebedrijf in te huren voor een klus, zijn er een aantal crewleden die onderdeel uit maken van de service. Hieronder vallen onder andere de cameraman, producent en de focus puller. Samen zorgen zij ervoor dat jij kunt genieten van een eindresultaat met een professionele uitstraling.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Scherpe video's van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Videoproductiebedrijf inhuren

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel