Hoe maak je een promotiefilm?

Je wilt natuurlijk een promotiefilm maken waarmee je je kijker overtuigt actie te ondernemen. Een paar tips voor als je hiermee aan de slag gaat.

1. Sterk openingsbeeld

Een goede promotiefilm bestaat uit mooie beelden. Hiermee wil je in korte tijd impact creëren bij je kijker. Dat betekent dat je ook vooral met een sterk openingsbeeld moet beginnen: een beeld waarmee je gelijk de aandacht trekt.

Dat kan een pakkende uitspraak zijn die meteen blijft hangen. Of een sterke visual.

2. Compacte boodschap

Je verhaal moet compact en to the point zijn. Hiermee wil je de kijker verleiden om je product te kopen, een dienst af te nemen of ergens naar toe te gaan. Dus de kijker moet wel snappen wat jij te bieden hebt en wat er voor hem of haar in zit. Zet je verhaal daarom kort en bondig op papier voordat je gaat opnemen.

3. Voice-over

Je kunt natuurlijk op camera je hele verhaal doen. Maar vaak wordt je promotiefilm professioneler, compacter en ook rustiger als je het verhaal brengt via een professionele voice-over. Dit kun je zelf inspreken of uitbesteden. Er zijn online veel professionele voice-overs te vinden die je kunt inhuren voor een paar honderd euro.

4. Muziekgebruik

Je wilt een promotiefilm maken in de juiste stemming. Daarmee kun je een positief gevoel oproepen bij je kijker. Hiervoor is muziek het ideale middel. Als je de muziek goed kiest en timed met de beelden, dan kan dit echt het verschil maken. Er zijn meerdere muziekdatabases die je hiervoor kunt raadplegen. Wij hebben bijvoorbeld een abonnement op Artlist. Voor een paar tientjes kun je via andere kanalen ook rechtenvrije muziek aankopen.

5. Call to action

Een promotiefilm heeft als doel om iemand aan te zetten tot actie. Dat doe je door middel van een sterke call to action aan het eind van je video. Met tekst kun je aangeven wat voor actie je wilt dat de kijker onderneemt.

Promotiefilm maken liever uitbesteden?

Een professionele promotiefilm zorgt over het algemeen voor meer impact en bereik dan als je het zelf zou doen. Het kost wat meer, maar levert ook veel meer op. Pro Motion Film kan je hiermee helpen. Wij maken een professionele promotiefilm die makkelijk wegkijkt en perfect in elkaar zit.

Meer weten over Promotiefilm laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wauw

Raquel Kurpershoek, Raquel Kurpershoek

'De beelden zijn echt super nice. Niet normaal. Ik vind alles echt perfect, echt: wauw!'

Super samenwerking

Thijs IJsbrandy, Nereus

Het was super samenwerken met Niels. Hij verdiepte zich volledig in het verhaal en gevoel wat wij met ons filmpje wilden overbrengen, maar kwam ook zelf met een aantal mooie ideeën die het filmpje nog mooier maakten.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!