Wat kost een promotiefilm?

Promotiefilm kosten kunnen sterk van elkaar verschillen. Ik ga er op deze pagina van uit dat je op zoek bent naar de prijs van een professionele video. Dus gemaakt door een ervaren videoproductiebedrijf.

Een heel simpele promotiefilm kan soms al gemaakt worden voor € 695,- euro. Dat is als je de opnames door een freelance cameraman in een paar uur kan laten filmen en als die freelancer ook zelf de videobewerking kan doen.

Dit is ook een optie die wij aanbieden. Maar hierbij ligt de nadruk dus wel op simpel en snel klaar. Ook in de afwerking.

Durf te investeren in een high-end promotiefilm die jaren mee kan

Als je het doet, doe het dan goed, zou ons advies zijn. Door meerdere opnamedagen uit te trekken kun je bijvoorbeeld ook op meerdere locaties filmen. Zo wordt je film nog rijker.

Of wat dacht je van gelijk meerdere video's opnemen.

Gemiddeld besteden wij twee draaidagen aan een serieuze promotiefilm, bedrijfsfilm of productvideo. We filmen dan vaak met een cameraploeg op meerdere locaties en besteden ruim de tijd aan preproductie en postproductie (videomontage).

Onze eigen ervaring leert dat je gemiddeld genomen dan gauw uitkomt rond € 2.500 exclusief BTW.

Wat kost een promotiefilm per onderdeel?

Onderdeel Aantal Prijs

Simpele bedrijfsfilm 60 seconden, 4 uur filmen met cameraman en professionele cameraset. Inclusief videomontage met muziek, audionabewerking, kleurcorrectie en revisie.

1 bedrijfsfilm van 60 seconden vanaf €695
Simpele bedrijfsfilm 60 seconden, 8 uur filmen met cameraman en professionele cameraset. Inclusief videomontage met muziek, audionabewerking, kleurcorrectie en revisie. 1 bedrijfsfilm van 60 seconden vanaf €995
Promotiefilm 90 seconden, 1 opnamedag met cameraploeg en professionele cameraset. Inclusief videomontage met muziek, audionabewerking, kleurcorrectie en revisie. 1 promotiefilm van 90 seconden vanaf €1.750
Promotiefilm 90 seconden, 2 opnamedagen met cameraploeg en professionele cameraset. Inclusief videomontage met muziek, audionabewerking, kleurcorrectie en revisie. 1 promotiefilm van 90 seconden vanf €2.750
Bedrijfsfilm 180 seconden, 1 opnamedag met cameraploeg en professionele cameraset. Inclusief videomontage met muziek, audionabewerking, kleurcorrectie en revisie. 1 promotiefilm van 180 seconden vanaf €2.250
Extra korte video's van 20-60 seconden (teasers, socials, interviews) per stuk vanaf €150
Aanvullend: Bovenstaande werkzaamheden met voice-over, maatwerk vormgeving, animaties, ondertiteling, extra video's of extra crew en draaidagen. afhankelijk van wensen maatwerk, vraag offerte op

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

Meer promotiefilm tips:

-> Checklist zelf een promotiefilm maken - goed voorbereid de opnames in

-> Een succesvolle promotiefilm maken die kijkers trekt, hoe doe je dat?

-> 12 tips voor de mooiste promotiefilm opnametechnieken

-> Zes ideeën voor professionele B-roll shots in je promotiefilm

-> Vijf tips om slim veel video's te maken

-> 10 tips voor een succesvolle crowdfunding video

-> Drie tips voor een sterke showreel video

-> Wat maakt een promotiefilm "professioneel"?

Wat gaat jouw promotiefilm kosten?

Wil je precies weten wat een promotiefilm maken gaat kosten, of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Wij adviseren je graag.

Promotiefilm laten maken

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring in videoproductie

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €74.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel