Wat is After Effects?

After Effects

After Effects is een computerprogramma tool van Adobe dat je kunt gebruiken voor het maken of toevoegen van effecten voor allerlei soorten videoproducties, van korte video's voor Instagram tot heuse speelfilms.

Het programma is door de Company of Science and Art bedacht. After Effects is een hoogwaardig en professioneel videobewerkingsprogramma dat ook in de professionele film- en televisiebranche wordt gebruikt. Je kunt er montages mee maken, animaties mee toevoegen en bovenal de meest bijzondere speciale effecten mee toevoegen.

Onderdeel van de Creative Cloud

Adobe heeft verschillende programma's voor het hoogwaardig bewerken van beeld en geluid. Deze zijn stuk voor stuk onderdeel van de Creative Cloud. In die Creative Cloud kun je onder andere ook werken met Adobe Premiere Pro en Adobe Animate. Mocht je veel met media en video bezigzijn en bijvoorbeeld video's voor YouTube willen bewerken, dan is dit echt iets voor jou. Het is mogelijk een proefversie van After Effects te downloaden en het gratis te testen.

Waar kun je After Effects precies voor gebruiken?

Adobe After Effects is voor heel wat doeleinden te gebruiken. Het programma is ideaal voor iedereen die zich veel met media bezighoudt. Adobe After Effects is ideaal voor het maken van filmtitels en overgangen, voor intro's en outro's. Ook kun je weereffecten en andere elementen toevoegen. Daarnaast kun je natuurlijk de fraaiste titelshots en aftitelingen creëren. Met After Effect kun je het zo simpel of juist ingewikkeld maken als je zelf wilt. After Effects werkt onder andere met presets die je vrijblijvend kunt verschuiven en gebruiken. Ook de fraaiste scène overgangen maak je met After Effects: soepel, vloeiend en geheel bij de tijd.

Je ontdekt spelenderwijs

After Effects is een programma dat in eerste instantie wat overweldigend kan zijn, maar geluk zit het zo in elkaar dat je ook eenvoudig kunt beginnen. Je leert precies hoe het werkt door veel te experimenten. Het fijne van het programma is dat je altijd weer nieuwe effecten blijft ontdekken. Je kunt ook de uitleg- en oefenprojecten volgen om meer vertrouwd te raken met wat het programma te bieden heeft. Kijk ook eens instructievideo's online.

  • Cursus video bewerken

    Cursus Video Bewerken

    In de cursus video bewerken (e-book) ontdek je hoe je zelf supersnel de beste video’s edit. Dit e-book is te bestellen met de PMF Complete Bundle.

    36,- 17,99 -50%

Hoe vertel je een levendig verhaal?

Er zijn heel wat mogelijkheden om met behulp van Adobe een levendig verhaal te vertellen. Ook als je een project hebt gemaakt in Premiere Pro of Adobe Photoshop, kun je dit in After Effects verder bewerken. Je leert visuele effecten en bewegende beelden gebruiken om het creatieve proces naar een hoger niveau te tillen. Je kunt onder meer trainingen als de kennismaking met After Effects volgen.

Ook aantrekkelijk is de training "Tekst creëren en animeren". Ontdek hoe je Keyframe-animaties maakt met "Keyframe-animaties maken" en volg de cursus voor het verwijderen van ongewenste elementen. Je hebt het in korte tijd in de vingers.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92