Wat zijn captions (Adobe Premiere)? 

Wat zijn captions

Captions zijn ondertitels die in video's of afbeeldingen verschijnen. Ze kunnen verschijnen in elke vorm van media, maar het meest bekende zijn de ondertitelingen in video's of speelfilms.

Captions hoeven heus niet altijd ondertitels en rechtstreekse vertalingen te zijn van wat er gezegd worden. Het kunnen ook aanvullende beschrijvingen zijn. In het bewerkingsprogramma Adobe Premiere vind je verschillende opties om captions toe te voegen aan grafisch materiaal.

Waar kom je captions zoal tegen?

Zoals gezegd, vind je captions met name in video's en speelfilms, in de vorm van ondertitelingen. Ook buitenlandse series maken van captions gebruik. Ook zijn er captions voor slechthorenden en doven. Op het internet vind je ze vaak in video's of bij foto's. De afbeeldingen in een artikel dienen een bepaalde toegevoegde waarde te hebben. Ze zeggen weleens dat een beeld meer zegt dan liefst duizend woorden, maar dat is niet helemaal waar. Een goed toegepaste caption helpt de informatie in de foto of afbeelding in context te plaatsen. Met een onderschrift geef je niet alleen aanvullende uitleg, je vergroot ook de impact van de afbeelding.

Captions in Adobe Premiere

In Adobe Premiere vind je verschillende mogelijkheden om Caption bestanden aan te maken en op te slaan. Zo kun je bestanden exporteren naar Premiere Pro of Media Encoder zonder dat de captions verloren gaan. Je doet dit aan de hand van de dialoog box in je Export Settings. Als je naar een ander programma (buiten Adobe om) exporteert, moet je er rekening mee houden dat dit "closed caption encoding" ondersteund. Adobe Premiere biedt je een veelzijdige toolset aan waarmee je captions kunt editen, stylen en exporteren zoals je zelf wilt.

Bewerken van de Captions

De captions die je bij je video wilt voegen, creëer je via de caption tool en voeg je vervolgens aan de Premiere Pro tijdlijn toe. Hier kun je de caption bestanden bewerken met dezelfde tools als andere vormen van media. Je kunt de tekst van de caption veranderen in het tekst paneel, of met de rechtermuisklik via de Program Monitor. Ook kun je meerdere grafische aanpassingen doen. Je kunt de captions onder meer opslaan als "burned-in subtitles".

Captions en de workflow

Het wordt aangeraden de captions pas toe te voegen nadat de rest van het editing proces is voltooid. Captions vormen in veel opzichten de laatste stap van het editing proces. In de speciale Captions and Graphics workspace kun je gebruik maken van een uniek Tekst paneel om je captions teksten te bewerken. Je ziet je captions direct geprojecteerd op de Program Montiror. Met behulp van het Essential Graphics paneel kun je stijlveranderingen aanbrengen in je captions.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92