Wat is een draaidag?

Camera op tafel tijdens draaidag

Een draaidag is een dag waarop je je film, videocontent of televisieprogramma opneemt, de opnamedag dus.

Je hebt alle voorbereidingen getroffen, je hebt een draaiboek gemaakt en dit komt op de draaidag allemaal samen. Een goede draaidag loopt soepel, je maakt veel vooruitgang en je bereikt je doelen. Om dat te bereiken is een goed draaiboek essentieel. Het is belangrijk dat je draaidag volgens plan verloopt, omdat je dan mogelijk al je opnames in één dag af kunt hebben.

Hoe verzorg je een goede draaidag?

Een goede draaidag valt of staat met een perfecte voorbereiding. Je hebt een draaiboek, een script en deze is van tevoren aan de deelnemers verstuurd. Iedereen weet wanneer ze waar aanwezig moeten zijn en wat ze moeten doen. Je hebt een mooie locatie aangewezen met goed licht, er is genoeg eten en drinken en iedereen voelt zich op zijn gemak.

Je opnames uitbesteden

Een professionele cameraman inhuren zorgt er voor dat je draaidag nog soepeler verloopt. Deze zorgt niet alleen voor mooie beelden, maar ook voor kennis en ervaring. Wil je zekerheid, dan besteed je de productie uit aan een videoproductiebedrijf. Zij zullen je vast de perfecte video aanleveren.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

+/- 50 opnamedagen van videoproductiebedrijf Pro Motion Film verpakt in een korte showreel

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Cameraploeg inhuren

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel