Wat is ensceneren?

Product shoot ensceneren

Ensceneren betekent letterlijk in scène zetten. Deze term wordt in de praktijk vaak bij non-fictie mediaproducties gebruikt waarbij de realiteit als uitgangspunt wordt genomen. Maar waar sommige shots geënsceneerd worden om ze bijvoorbeeld extra filmisch te maken. Zoals in een documentaire.

Denk bijvoorbeeld aan het verschuiven van meubilair in een ruimte, zodat de ruimte precies is aangekleed zoals de regisseur dat wil. Of denk aan een interview waarbij je iemand woorden in de mond legt omdat dat de tekst is die je wil horen.

Er wordt als het ware een nieuwe situatie gecreëerd waarbij de bestaande situatie de kern vormt. Vaak om de werkelijkheid een stukje mooier te maken.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!