Wat is video promotie?

Wat is video promotie

Een promotievideo is een soort video die een kort tijdsbestek inneemt (30-90 seconden), waarin een dienst of product aan de kijker gepresenteerd wordt en waarin helder duidelijk wordt gemaakt wat de kijker er aan heeft. Een video promotie heeft altijd een zakelijk doel.

Voordelen van video promotie

Er wordt niet voor niets beweerd dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Hoewel een geoefend poëet daar zijn eigen over mening over zal hebben, gaat die regel bij het maken van bedrijfspromotie zeker op. Een bedrijfsfilm laten maken is effectiever dan enkel werken met tekst. Mensen zijn dol op bewegend beeld en worden nieuwsgierig van alles dat verrast.

Complex wordt eenvoudig

Video's kunnen helpen iets complex met behulp van woord en beeld in iets overzichtelijks om te zetten.

Beeld, tekst en geluid spreken meerdere zintuigen tegelijk aan en vormen samen een supertrio. Bovendien kan je de sterkste kanten van elk onderdeel inzetten om de zwakste kanten van de andere onderdelen te overschaduwen. How-to video's werken alleen als je ook in beeld brengt wat je precies moet doen.

Tekst alleen is plat en spreekt niet tot de verbeelding.

Hogere verkoopcijfers

Ziet een consument hoe een product of dienst gebruik wordt? Dan is het meteen duidelijk hoe het werk én wat het voor de consument kan betekent.

Het credo 'eerst zien, dan geloven' wordt niet voor niets door veel mensen aangehangen. Het Analyticsblog Kissmetrics heeft bovendien laten zien dat het de kans op aankoop 64-85% groter is na het zien van een productvideo.

Binding en verbreding

Een productvideo helpt je jezelf breder te profileren: video bereikt vaak meer mensen dan alleen tekst. Mensen zijn eerder geneigd te klikken op een video over een onderwerp waar ze niet specifiek om hebben gevraagd, dan op een tekst met vergelijkbare informatie.

Een video stimuleert bestaande klanten bovendien meer tijd op je website door te brengen.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn altijd nadelen: video marketing kost tijd en geld. Het gaat er om dat je voor jezelf kunt bepalen of de baten de kosten overschaduwen.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!