Zeg nou zelf: wie leest eigenlijk de handleiding?

Instructiefilm laten maken

Een instructiefilm laten maken is de perfecte oplossing wanneer jouw product of dienst om extra uitleg vraagt. Met een uitlegvideo kun je een ingewikkeld verhaal toegankelijk maken.

Informatie geven over je bedrijf, product of dienst

Een instructiefilm laten maken doe je om meer informatie te geven. Wanneer je wilt dat mensen jouw bedrijf kennen, dan moeten ze wel goed begrijpen wat je doet. Wanneer je dit aantrekkelijk presenteert, dan zal je product meer in trek raken. Daarom is het belangrijk om een professionele cameraploeg op de klus te zetten. Zo ben je verzekerd van de beste shots. Ook aan de kwaliteit van het geluid en het licht wordt gedacht. Dit maakt jouw film zo aantrekkelijk mogelijk. Uiteindelijk is het doel immers dat je meer gaat verkopen. De instructiefilm moet hiervan in dienst staan.

VIDEO FACT: Kijkers onthouden 95% van een verhaal als deze met video wordt overgebracht, vergeleken met 10% bij tekst. (Bron: Insivia)

Meerdere tutorials

Een instructiefilm laten maken kan ook in de vorm van meerdere tutorials. Dit is misschien wel de ultieme manier van uitleggen op video. Deze films zijn zeer geschikt voor gebruik op social media of op je website. De tutorial video's kun je gratis aanbieden, maar bijvoorbeeld ook als betaalde workshop of als lespakket. Je laat daarmee zien dat je een echte expert bent. Je hebt een dienst en die weet je te verkopen.

Productdemonstratie

Ook een productdemonstratie is een vorm van uitleggen. Hierbij ligt de nadruk op het presenteren van je product. De verschillende eigenschappen worden zo mooi mogelijk in beeld gebracht, terwijl iemand hierover vertelt.

Het is in alle gevallen belangrijk dat de boodschap eerlijk en oprecht overkomt. Naast een goed uitgewerkte presentatie zijn de geluidsopnamen erg belangrijk. Maar ook dat de spreker en het product goed zijn uitgelicht.

Bovendien is de montage cruciaal om een goedlopend verhaal te maken. Denk ook aan de toevoeging van animaties en visuals om je punt te benadrukken. Dit moet allemaal professioneel gebeuren. Wanneer jij een expert bent, maar de video komt amateuristisch over, dan verlies je onnodig potentiële klanten. Pro Motion Film kan jou hier goed bij helpen.

Instructiefilm met voice-over

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je alles zelf uitlegt. Een instructiefilm laten maken kan ook met een voice-over. In dat geval is het belangrijk om hier een professional voor in te schakelen. Je hebt iemand nodig met een goede stem die de beelden perfect kan begeleiden.

Een instructiefilm van Pro Motion Film

Wij maken een overtuigende video waarin jij precies kunt uitleggen hoe jouw product werkt. Een video die 100% duidelijkheid geeft en jouw product er uit laat springen. Niet langer of korter dan nodig is.

Instructiefilm laten maken voor je bedrijf en ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Stuur ons een mailtje met je wensen.

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio →

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Product perfect in beeld

Anne-Lous van den Ende, Tesubi

Pro Motion Film is er in geslaagd om het product van onze klant perfect in beeld te brengen. De communicatie met David en Niels op de draaidag verliep uitstekend.

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Andere soorten video's

Hoogwaardige online videocontent en campagnes voor bedrijven. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit en de cultuur van je organisatie.

Alle andere soorten video's →

De kracht van Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!