Videocampagne maken: vijf tips om slim veel video's te maken

Zoveel kanalen voor je videocontent

Online goed zichtbaar te zijn. Daar komt tegenwoordig veel bij kijken. Want er zijn ontzettend veel kanalen waarop je video kunt delen.

Te beginnen met je site. Maar denk vooral ook aan alle social media platforms: YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin.

Houd jij al deze kanalen nog goed bij? En heeft jouw bedrijf een duidelijke video marketing strategie?

Inhoudsopgave

Videomarketing strategie uitwerken
Werk een goede videostrategie uit

Hoe blijf je online goed zichtbaar?

Het is erg belangrijk voor bedrijven om continue content te delen en te laten zien waar je mee bezig bent. Dat kun je het beste doen met video content marketing.

Eens in de zoveel tijd een video delen is dus niet voldoende. Met een sterke videocampagne kun je voor lange tijd continue video's delen.

Een video campagne gericht op al je kanalen

Een video campagne levert veel rendement op. Denk aan merk awareness bij je doelgroep, meer views en conversies op je site, hoger in Google komen en een hechte community opbouwen. Simpelweg door met video te laten zien waar je mee bezig bent.

Wil je dit goed doen, dan moet je dus op meerdere kanalen met video aan de slag. En actief video blijven delen.

Misschien denk je nu: leuk en aardig, maar daar heb ik de tijd en het geld helemaal niet voor.

Gelukkig valt dat reuze mee. Er zijn veel opties om makkelijk meerdere video's te maken.

Slim video's produceren, zodat je met het budget van één video heel veel video's kunt maken. In dit blog delen we vijf tips hoe je voordelig een hele campagne kunt opzetten.

Meer video's maken is slim en voordelig

Een belangrijke promotiefilm laten maken als hoofdonderdeel van je videocampagne is niet gratis. Sterker nog, het kan best wel een hele investering zijn. Ook de tijd die je er insteekt. Dan is het wel zo fijn als je het maximale uit die investering haalt. Net als dat je bij een badkamerverbouwing het losse toilet beneden ook meteen even meepakt.

Nu wil ik je nieuwe video niet met een toilet vergelijken. Maar net als bij de badkameraannemer is het vinden van een videoproductiebedrijf vaak een heel traject. En eenmaal een partij gevonden betaal je de cameraploeg op basis van een vaste dagprijs.

Als je dan op die dag meerdere video's weet op te nemen, is dat natuurlijk beter dan 1. Want voor de videomontage geldt ook:

Hoe meer video's de editor als 'batch' kan monteren, hoe minder tijd hij per video kwijt is.

Hieronder vijf slimme tips om voordelig veel meer videocontent uit een draaidag te halen. Tips uit de praktijk.

1. Achter de schermen footage meedraaien

Vraag de crew om een korte making of vlog met je te draaien, of wat behind the scenes beelden van de set. De cameraman kan dit makkelijk snel even voor je filmen en de editor heeft het ook snel gemonteerd. Zo heb je in no time een extra video die je op Instagram of een ander kanaal kunt plaatsen. Om de release van je video alvast aan te kondigen.

Een achter de schermen opname is laagdrempelig en dit mag er ook best wat onbewerkt uitzien. Vraag of de cameraploeg of ze een ruwe take kunnen aanleveren. Schrijf er een leuk onderschrift bij en voila: je hebt weer leuke content voor je social kanalen.

Maak achter de schermen content
Extra behind the scenes content

2. Meerdere video's op dezelfde locatie opnemen

Een opnamedag is heel snel voorbij als je op verchillende locaties filmt. Want je zit met extra reistijd van de cameraploeg, opbouw en afbouw van de apparatuur, en allemaal praatjes en andere afleiding tussendoor.

Maar als je op dezelfde plek blijft en daar een mooie filmset opbouwt, dan kun je de hele dag door op hoog tempo veel waardevolle content blijven draaien. Je kunt met verschillende mensen interviews of portretjes opnemen. Instructievideo's of productdemonstraties. Alles is mogelijk.

Draai je meerdere video's volgens hetzelfde format, dan is dat voor de video-editor ook sneller te monteren. Hij kan voor alle video's dezelfde vormgeving en structuur aanhouden.

Meerdere video's opnemen
Kies 1 locatie voor meerdere video's

3. Korte extra '1 shot' clips opnemen

Bij veel projecten zien wij de mogelijkheid om snel een paar extra 1 shot clips mee te draaien. Vaak kunnen we dit goed combineren met de opnamen van een groter videoproject. Het is ideaal als je een promo maakt over een product, en bijvoorbeeld ook gelijk mini tutorials van dat product wilt draaien.

Korte clips van 10 tot 30 seconden zijn perfect om als content te delen via Instagram of Facebook. Of om te plaatsen op je landingspagina.

Voorbeeld one shot clip voor TomSystem:

Voorbeeld one shot clip voor Myview Golf:

4. Video opknippen in meerdere korte items

Als je een video maakt met meerdere onderwerpen, denk er dan eens aan om de video per vraag of onderwerp op te knippen in losse video's

Outtake van de beste delen

Dit is perfect toe te passen op inhoudelijke content zoals interviews, vlogs of reportages.

Zo kun je meerdere korte video's online zetten of de leukste onderdelen van de video als outtakes apart uitlichten.

Personalized video

Komen er meerdere mensen in je video voorbij? Dan kun je ook per persoon een losse clip monteren. Je kunt de video dan delen met #naam van persoon.

Vooral slim als degene bekend is en veel volgers heeft. Vraag of ze de video ook willen delen via hun kanalen.

5. Teaser versies maken

Een andere makkelijke optie voor meer video content is het maken van teasers.

Je kunt van iedere video een teaser maken van een paar seconden. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met de net genoemde outtakes.

Een teaser kun je zien als een leuk fragment waarmee je kijkers verleidt om de hele video te bekijken.

De teaser kun je plaatsen op je social kanalen als doorverwijzing naar de hele video op je website of YouTube-kanaal.

Neem vrijblijvend contact op

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!