Wat is een videocampagne?

Wat is een videocampagne?

Een videocampagne, in de kern, is een strategisch communicatie-initiatief ontworpen om een specifiek marketingdoel te bereiken door gebruik te maken van visuele content. Deze aanpak heeft zich snel verspreid in de moderne marketingwereld vanwege de krachtige visuele en emotionele impact op de kijkers.

De kracht van videocampagnes

Videocampagnes zijn de afgelopen jaren exponentieel gegroeid vanwege hun effectiviteit in het vastleggen van de aandacht van het publiek. Enkele van de redenen waarom ze zo krachtig zijn, zijn:

 • Verhoogde betrokkenheid: Video's zijn aantrekkelijk; ze kunnen verhalen vertellen, emoties oproepen en boodschappen op een beklijvende manier overbrengen. Dit maakt ze ideaal voor het opbouwen van een emotionele band met het publiek.
 • Verbeterde informatiebehoud: Mensen onthouden visuele content beter dan tekst. Een effectieve videocampagne kan ervoor zorgen dat de boodschap langer blijft hangen.
 • SEO-voordelen: Video's kunnen de zichtbaarheid van een merk in zoekmachineresultaten vergroten, vooral omdat zoekmachines zoals Google voorrang geven aan content die de betrokkenheid van gebruikers verhoogt.

Toepassingen van videocampagnes

Videocampagnes variëren sterk, afhankelijk van het doel dat ze dienen. Enkele toepassingen zijn:

 • Productlanceringen: Voor het introduceren van een nieuw product, waarbij de functies op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier worden uitgelicht.
 • Merkbewustzijn: Het vertellen van het verhaal van een merk of een missie om diepere verbindingen met het publiek te creëren.
 • Educatieve content: Hoe-te video's of informatieve content die waarde toevoegt aan het leven van de kijker en het merk positioneert als een autoriteit in zijn niche.

Succesfactoren voor een videocampagne

Een effectieve videocampagne vereist meer dan alleen het willekeurig publiceren van video's. Het moet strategisch worden benaderd. Hier zijn factoren om te overwegen:

 • Consistentie: Regelmaat in publicatie houdt kijkers betrokken en verwachtingsvol.
 • Kwaliteit boven kwantiteit: Een goed geproduceerde video die waarde biedt, zal waarschijnlijk meer impact hebben dan meerdere video's van lagere kwaliteit.
 • Doelgerichtheid: De content moet afgestemd zijn op de interesses en behoeften van de doelgroep.
 • Duidelijke call-to-action (CTA): Elke video moet een duidelijk doel hebben, of het nu gaat om het aanmoedigen van een aankoop, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het bezoeken van een website, enz.

Voorbeelden van succesvolle videocampagnes

Veel merken hebben met succes videocampagnes gebruikt om hun publiek te vergroten en hun verkoop te stimuleren. Enkele opmerkelijke voorbeelden zijn de emotioneel geladen campagnes van bedrijven als Nike en Coca-Cola, die verhalen vertellen die resoneren op een persoonlijk niveau met kijkers, of de humoristische en informatieve reclamespots van Old Spice of Dollar Shave Club.

 • Humor in videomarketing

  Humor in videomarketing

  Humor kan een video maken of breken. Lees dus eerst over de do’s en don’ts van humor in videomarketing.

Conclusie

Een goed geplande, vakkundig uitgevoerde videocampagne kan wonderen doen voor je marketinginspanningen. Het kan helpen om een merk te definiëren, een loyaal publiek op te bouwen, en conversies en verkoop te stimuleren. In het digitale tijdperk, waar elke consument voortdurend wordt gebombardeerd met informatie, kan een effectieve videocampagne je helpen op te vallen en te blijven hangen in de geest van je publiek.

Meer gerelateerde begrippen

Videocampagne van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Meer informatie over een videocampagne

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met 12+ jaar ervaring en meer dan 1200 bedrijfsvideo's op zijn naam één van de meest ervaren specialisten op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%