Wat is een how to video?

Wat is een how to video

Met een how to video leer je je kijkers om iets te doen. Je doet dat door ze duidelijke instructies te geven via een stappenplan.

Nadat de kijker de video heeft gezien, moet deze alleen nog de stappen herhalen en de kennis die je hebt overgedragen gebruiken. How to video's zijn bijzonder handig voor de kijker, want deze hoeven dan bijvoorbeeld geen monteur in te schakelen om een band te vervangen of een receptenboek door te bladeren om een cake te bakken. Daarnaast kun je doordat het video is ook duidelijk laten zien wat er gedaan moet worden.

De voordelen van een how to video

How to video's kunnen ook als promotiefilm van een product worden gebruikt. Bijvoorbeeld door een beknopte samenvatting te geven van hoe jouw grasmaaier precies werkt. Dit type video heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Je kunt de kijker vertellen en laten zien hoe ze iets moeten doen.
  • De kijker leert op een gemakkelijke manier van jouw video omdat ze geen tekst moeten lezen of anders op zoek moeten naar het antwoord.
  • How to video's kunnen op een verscheidenheid van manieren worden ingezet.

Laat een professioneel videoproductiebedrijf jouw how to video maken en deze zorgen ervoor dat jouw instructies perfect worden overgebracht.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

"How to" video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Instructiefilm laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!