Bedrijfsfilm Amsterdam

Professioneel filmen in Amsterdam

Een videoproductie of bedrijfsfilm in Amsterdam laten maken? Een verstandige keuze: de hoofdstad van ons land heeft ontzettend veel te bieden, niet alleen qua historie, maar ook qua moderne filmlocaties. Amsterdam is het Nederlandse epicentrum van film en cultuur. Wist je dat Het Amsterdamse Tuschinski - ruim 100 jaar geleden door Abraham Tuschinski gebouwd - door het Britse Time Out Magazine tot allermooiste bioscoop ter wereld is bekroond? Voor de Britten geldt "Football is coming home", maar voor Amsterdam zou je kunnen stellen "Film is coming home". Amsterdam is een wereldstad waar je verliefd op wordt.

Voorbeeld van een campagnevideo opgenomen in Amsterdam, in het Rijksmuseum en op de Westerkerktoren:

Mooiste filmlocaties in Amsterdam

Er zijn tal van bijzondere filmlocaties in Amsterdam, we zullen er hier een aantal benoemen:

 • De Pijp (of te wel: Wall Gallery)

In de Pijp bruist het altijd. Hier komen de leukste restaurants en cafés samen. Hier schiet je plaatjes die ontzettend "Instagram waardig" zijn. Een filmlocatie waar altijd iets te beleven is? Kies De Pijp.

 • NDSM (of te wel: de IJ-hallen)

Het NDSM is een industriële, rauwe locatie. Ook vind je hier de fraaiste graffiti van heel de stad. Het is een locatie die tot de verbeelding spreekt en die de meeste Amsterdammers herkennen.

 • De Noordelijke IJ-Oever

Een andere geschikte plek om te filmen - buiten de grachtencirkels om - vind je ten noorden van de IJ. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Eye Filmmuseum? Dit spectaculaire gebouw is een echte aanrader om te filmen. Vanuit de juiste hoek heeft het een oog(eye)-vorm.

Een video opgenomen voor een Amsterdamse studentenverniging, rijk aan mooie Amsterdamse locaties:

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

 • Filmen nabij het Scheepsvaartmuseum en de VOC-replica de "Amsterdam"
 • De historische tuinen (landschapstuin en stijltuin) van Park Frankendael
 • De Hallen in Oud West
 • Het Rembrandtpark
 • Het Nelson Mandelapark in Zuidoost

In het voormalige Bijlmerpark vind je behalve een skatepark en sporttoestellen, ook een fraai recreatiegebied en een magnoliavallei. Ook kom je er veel buitengewone boomsoorten tegen.

 • De Zevenlandenhuizen in Oud-Zuid

Deze reeks van zeven huizen zijn ieder in een eigen bouwstijl gebouwd. Fotogeniek is het zeker. Je vindt dit rijtje van zeven huizen in de Roemer Visscherstraat. Ze zijn gebouwd in 1894.

 • De Hortus Botanicus - waar liefst 4.000 verschillende planten te vinden zijn
 • Filmen in het Centrum is natuurlijk altijd een aanrader.

Filmen in Amsterdam: de regels

Meer weten over de regels omtrent filmen in Amsterdam? Je vindt hier veel van de regels terug. In Amsterdam is een groot deel van Nederlandse filmsector gevestigd. Je vindt hier filmmakers uit heel het land en daarbuiten. Regelmatig worden in de stad grote opnames gemaakt, soms ook voor Hollywoodproducties. De filmsector ligt aan het hart van de creatieve industrie. Als je in Amsterdam wilt filmen, zijn er verschillende zaken om op te letten. Soms is de opnamepraktijken melden voldoende, soms is een vergunning vereist. Vergunningen zijn in ieder geval vereist als een parkeerplaats gereserveerd moet worden of de openbare weg wordt afgezet. Ook gelden er speciale regels voor Amsterdam Centrum.

Drones en meer

Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om binnen Amsterdam met drones te vliegen? Je hebt hier een vergunning voor nodig. Die kan je aanvragen op de site van Inspectie Leegomgeving en Transport. Omdat er verschillende partijen betrokken zijn bij filmopnames, heeft de gemeente een filmprotocol opgesteld. Dit kun je vinden op www.amsterdam.nl.

Bedrijfsfilm opnemen in Amsterdam?

Filmen in Amsterdam? Waarom niet de locals inschakelen. Pro Motion Film is in Amsterdam gevestigd en hier als kind aan huis. Mocht je niet precies weten waar je wilt filmen, dan kan Pro Motion Film locaties voor je scouten. Contact opnemen om de vele mogelijkheden te bespreken, is vrijblijvend. Bel naar 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Pro Motion Film levert film met hoogwaardige storytelling elementen en is gespecialiseerd in spoedklussen.

✔ Cinematografische storytelling

✔ Specialist in spoedklussen

✔ Meer video's voor minder

Bekijk onze showcase video met videofragmenten uit Amsterdam

Meer informatie aanvragen

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Onze klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Meer dan 7 verschillende promo's laten filmen en editen

Paul Raatgever, Directeur-eigenaar, Proper

Begonnen met 1 zakelijke promotiefilm voor proper.nl hebben we inmiddels in 2 maanden meer dan 7 verschillende promo's laten filmen en editen. De samenwerking met Niels en zijn team was zeer professioneel en meedenkend. Wij raden Pro Motion Film zeer zeker aan bij andere geïnteresseerden.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bekijk meer testimonials