Wij kennen Amsterdam op ons duimpje.

Locaties

Professioneel filmen in Amsterdam

Een videoproductie of bedrijfsfilm in Amsterdam laten maken? Een verstandige keuze: de hoofdstad van ons land heeft ontzettend veel te bieden, niet alleen qua historie, maar ook qua moderne filmlocaties. Amsterdam is het Nederlandse epicentrum van film en cultuur. Wist je dat Het Amsterdamse Tuschinski - ruim 100 jaar geleden door Abraham Tuschinski gebouwd - door het Britse Time Out Magazine tot allermooiste bioscoop ter wereld is bekroond? Voor de Britten geldt "Football is coming home", maar voor Amsterdam zou je kunnen stellen "Film is coming home". Amsterdam is een wereldstad waar je verliefd op wordt.

Voorbeeld van een campagnevideo opgenomen in Amsterdam, in het Rijksmuseum en op de Westerkerktoren:

Mooiste filmlocaties in Amsterdam

Er zijn tal van bijzondere filmlocaties in Amsterdam, we zullen er hier een aantal benoemen:

 • De Pijp (of te wel: Wall Gallery)

In de Pijp bruist het altijd. Hier komen de leukste restaurants en cafés samen. Hier schiet je plaatjes die ontzettend "Instagram waardig" zijn. Een filmlocatie waar altijd iets te beleven is? Kies De Pijp.

 • NDSM (of te wel: de IJ-hallen)

Het NDSM is een industriële, rauwe locatie. Ook vind je hier de fraaiste graffiti van heel de stad. Het is een locatie die tot de verbeelding spreekt en die de meeste Amsterdammers herkennen.

 • De Noordelijke IJ-Oever

Een andere geschikte plek om te filmen - buiten de grachtencirkels om - vind je ten noorden van de IJ. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Eye Filmmuseum? Dit spectaculaire gebouw is een echte aanrader om te filmen. Vanuit de juiste hoek heeft het een oog(eye)-vorm.

Een video opgenomen voor een Amsterdamse studentenverniging, rijk aan mooie Amsterdamse locaties:

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

 • Filmen nabij het Scheepsvaartmuseum en de VOC-replica de "Amsterdam"
 • De historische tuinen (landschapstuin en stijltuin) van Park Frankendael
 • De Hallen in Oud West
 • Het Rembrandtpark
 • Het Nelson Mandelapark in Zuidoost

In het voormalige Bijlmerpark vind je behalve een skatepark en sporttoestellen, ook een fraai recreatiegebied en een magnoliavallei. Ook kom je er veel buitengewone boomsoorten tegen.

 • De Zevenlandenhuizen in Oud-Zuid

Deze reeks van zeven huizen zijn ieder in een eigen bouwstijl gebouwd. Fotogeniek is het zeker. Je vindt dit rijtje van zeven huizen in de Roemer Visscherstraat. Ze zijn gebouwd in 1894.

 • De Hortus Botanicus - waar liefst 4.000 verschillende planten te vinden zijn
 • Filmen in het Centrum is natuurlijk altijd een aanrader.

Filmen in Amsterdam: de regels

Meer weten over de regels omtrent filmen in Amsterdam? Je vindt hier veel van de regels terug. In Amsterdam is een groot deel van Nederlandse filmsector gevestigd. Je vindt hier filmmakers uit heel het land en daarbuiten. Regelmatig worden in de stad grote opnames gemaakt, soms ook voor Hollywoodproducties. De filmsector ligt aan het hart van de creatieve industrie. Als je in Amsterdam wilt filmen, zijn er verschillende zaken om op te letten. Soms is de opnamepraktijken melden voldoende, soms is een vergunning vereist. Vergunningen zijn in ieder geval vereist als een parkeerplaats gereserveerd moet worden of de openbare weg wordt afgezet. Ook gelden er speciale regels voor Amsterdam Centrum.

Drones en meer

Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om binnen Amsterdam met drones te vliegen? Je hebt hier een vergunning voor nodig. Die kan je aanvragen op de site van Inspectie Leegomgeving en Transport. Omdat er verschillende partijen betrokken zijn bij filmopnames, heeft de gemeente een filmprotocol opgesteld. Dit kun je vinden op www.amsterdam.nl.

Bedrijfsfilm opnemen in Amsterdam?

Filmen in Amsterdam? Waarom niet de locals inschakelen. Pro Motion Film is in Amsterdam gevestigd en hier als kind aan huis. Mocht je niet precies weten waar je wilt filmen, dan kan Pro Motion Film locaties voor je scouten. Contact opnemen om de vele mogelijkheden te bespreken, is vrijblijvend. Bel naar 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Pro Motion Film levert film met hoogwaardige storytelling elementen en is gespecialiseerd in spoedklussen.

✔ Cinematografische storytelling

✔ Specialist in spoedklussen

✔ Meer video's voor minder

Bekijk onze showcase video met videofragmenten uit Amsterdam

Meer informatie aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Testimonial pitch filmpje Liza

Binnen 1 week een super filmpje opgeleverd!

Liza Cornet, Neurowetenschapper

De samenwerking met Niels verliep erg prettig: de communicatie verliep snel, vriendelijk en helder en Niels dacht actief mee aan de vorm, maar ook aan de inhoud van mijn pitch filmpje. Dat werkte erg goed. Uiteindelijk binnen 1 week een super mooi filmpje geschoten én opgeleverd! Veel dank!

Klant review bedrijfsfilm Amsterdam

Pro Motion Film heeft alles over voor de klant!

Pascalle van Haaften, Office manager, Ovidius Law

Niels en Nander hebben ons, Ovidus Law, geholpen met een bedrijfsfilm en bedrijfsfoto's. Beide gaan zij erg professioneel te werk, ze denken met je mee en nemen initiatief. Pro Motion Film heeft alles over voor de klant! Erg fijn om met hen te mogen werken en de communicatie verliep vlekkeloos.

Lustrumcommissie MFAS

Samengevat echt een top bedrijf

Een heel mooie promofilm ontvangen! Communicatie ging top. Samengevat echt een top bedrijf.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Genoeg aan een half woord

Marie Pierre Furnee, Movies That Matter

De samenwerking met Pro Motion Film was in een woord top! Niels en Maarten hadden aan een half woord genoeg om precies op onze wensen in te spelen; een idee om te zetten naar script en pakkende beelden. En dit alles in heel korte tijd. Kortom: inhuren die jongens!

Andere locaties

Amsterdammers doen vaak alsof de wereld ophoudt bij de ring. Wij niet. We filmen overal:

Alle andere locaties

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!