Wat is CPA (cost per action)?

Wat is cost per action?

De afkorting CPA staat voor cost per action. Dit verwijst naar het afrekenmodel waarbij je enkel betaalt indien een bezoeker een bepaalde handeling uitvoert op jouw website.

Dit kan zijn het aanvragen van een offerte, het plaatsen van een product in het winkelwagentje of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Aangezien dit allemaal acties zijn die aantonen dat de bezoeker oprecht interesse heeft in jouw producten of diensten, is er een grote kans dat jouw investering ook daadwerkelijk resulteert in een verhoging van de omzet.

Cost per action is één van de drie betalingsopties die je als adverteerder kunt kiezen wanneer je gebruikt van het online advertentieprogramma Google AdWords. Andere opties zijn cost per lead (CPL) en cost per click (CPC).

Meer gerelateerde begrippen

Video content marketing uitbesteden

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92