Wat is native video advertising?

Native video advertising is een vorm van adverteren waarbij de video-advertentie niet tot irritatie leidt bij de kijker. Dit komt doordat een native video advertentie andere content op het platform kopieert en daardoor de gebruikerservaring niet in de weg zit. Het verschil tussen een native video advertentie en organische video post (niet commercieel) wordt daardoor nihil.

Native video advertising kan gedaan worden op platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

De voordelen van native video advertising

Doordat de video's aansluiten bij het platform waarop ze vertoond worden, vormen zij een waardevolle toevoeging op de andere content. Wat leidt tot een hogere waardering onder je doelgroep. Daarnaast heeft native video nog veel meer voordelen.


Bijvoorbeeld de flexibiliteit in lengte. Terwijl je met pre-roll, mid-roll en end-roll video-advertenties vaak vastzit aan een maximale videolengte (vaak tot 30 seconden), kun je je native video zolang laten duren als je zelf wilt. Dat geeft dus meer inhoudelijke vrijheid.

Native video-advertenties hebben ook een hoge educatieve en entertainmentsfactor. De focus ligt op storytelling in plaats van productverkoop, waardoor ze meer worden gedeeld.

Verder is native video click-to-play in plaats van auto-play. Waardoor de kijker zelf in de hand heeft of hij of zij de video wil bekijken.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!