Wat is een lead?

Wat is een lead?

Een lead is een term in online marketing waarmee verwezen wordt naar een potentiële klant.

Denk aan een bezoeker van je website die interesse heeft in een product en hier bij jou meer informatie voor heeft aangevraagd.

Contactgegevens

Een lead is dus meestal iemand die contactinformatie achterlaat. Bijvoorbeeld via een contactformulier of nieuwsbrief inschrijving.

Niet iedereen zal een lead zijn. Zo krijgen wij als videoproductiebedrijf ook wel eens offerte aanvragen van studenten die voor hun paper een fictieve offerte nodig hebben. De student is voor ons geen potentiële klant, dus geen lead.

Leads verhogen voor je bedrijf

Uiteraard wil iedereen zoveel mogelijk leads. Want meer mensen die interesse hebben in jouw diensten of producten, betekent uiteindelijk meer klanten. Het is dus waardevol om te kijken naar manieren waarop je website bezoekers nog beter kunt aansturen om contact met je op te nemen. Dat kan bijvoorbeeld via slimme tekst of videocontent op je site waarmee je aanstuurt om contact op te nemen.

Video als lead machine

Een effectieve manier om meer leads te genereren is het gebruik van video content op je website. En dan vooral authentieke video met een duidelijke behulpzame boodschap en call to action.

Een goede bedrijfsfilm, productvideo, instructiefilm of klant testimonial schept vertrouwen bij je bezoekers. Daarmee wordt het voor de klant laagdrempeliger om contact met je op te nemen.

Professionele video content

Het is daarbij belangrijk dat je video content er professioneel uit ziet. Anders werkt video averechts. Aan de hand van een sterke video marketing strategie en het inhuren van een ervaren cameraman of filmploeg die je video's ook kunnen monteren, kun je met een eenmalige investering jaren meer leads en conversies uit je website of webshop halen.

Meer gerelateerde begrippen

Wat heb je aan goede video content?

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)