Wat is MOV?

MOV is een bestandsformaat dat in 1998 is ontwikkeld door Apple Inc. MOV is alleen geschikt voor de Quick Time Player, maar komt voor de rest in grote lijnen overeen met het MP4-bestandsformaat.

De reden dat MOV voor de gemiddelde video editor zeer aantrekkelijk is, is het feit dat je er zowel video's als web-transmissies mee kunt bewerken. Daarnaast is het ook nog een veilige manier van voor het overdragen van bestanden. Dit maakt dit bestandsformaat zeer veelzijdig in zijn gebruik.

Voor- en nadelen van MOV

Wanneer je als video editor gebruikmaakt van MOV, brengt dit veel voordelen met zich mee, zoals:

• Een MOV-bestand neemt weinig opslagruimte in beslag.
  • Een MOV-bestand kan op vrijwel alle mediaplatforms worden afgespeeld (Mac, iOS, Android en Windows).
  • Een MOV-bestand heeft een zeer hoge compatibiliteit.

Toch zijn er ook nadelen. De meest voor de hand liggende hiervan is het feit dat elk audio-, video- en tekstspoor vergrendeld is met een specifieke codec, die niet door alle applicaties wordt herkend. Dit kan voor sommige gebruikers problemen veroorzaken. Een goed alternatief kan dan het MP4 bestandsformaat zijn.

Uitbesteding aan een videoproductiebedrijf

Door jouw videoproductie uit te besteden kan je zorgeloos profiteren van een uitstekend eindresultaat dat de concurrentie in één klap uit het veld slaat.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Video editor inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven