Wat is ProRes 422?

Wat is ProRes 422

ProRes 422 is een videocoderingsformaat ontwikkeld door Apple Inc. Het is een tussenliggende codec, wat inhoudt dat het niet bedoeld is voor eindgebruikers. In plaats daarvan is het geschikt voor videobewerking door een video editor.

Voordelen van ProRes 422

De voordelen van ProRes 422 voor een video editor zijn als volgt:

  • Het formaat zorgt voor gecomprimeerde bestanden die minder ruimte in beslag nemen.
  • Aangezien het coderingsformaat niet bedoeld is voor eindgebruikers, profiteer je van een hogere kwaliteit.
  • ProRes 422 ondersteunt een maximale resolutie van maar liefst 8K.
  • ProRes 422 is eenvoudig te coderen omdat het gebaseerd is op DCT.
  • Het videocoderingsformaat heeft een 10-bits kleurendiepte voor samples.

Hoewel het misschien niet voor iedereen duidelijk is wat deze eigenschappen nu eigenlijk inhouden, weet elke video editor dat ze zeer waardevol zijn.

Uitbesteden van de videoproductie

Door jouw videoproductie uit te besteden aan een professionele video editor, profiteer je gegarandeerd van een uitstekend eindresultaat.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Video editor inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar