Wat is kleurcorrectie?

Wat is kleurcorrectie?

Kleurcorrecte verwijst naar het aanpassen van de kleuren in een video door een video editor om de verschillen tussen de shots uit te balanceren.

Dit is een tijdrovend doch noodzakelijk proces dat ervoor zorgt dat de kwaliteit van het eindresultaat aanzienlijk hoger wordt.

Het doel van kleurcorrectie

We kunnen het doel van kleurcorrectie het best uit te leggen door ook kort in te gaan op color grading. Het zijn namelijk opeenvolgende stappen in het proces dat de video editor uitvoert om een video op professionele wijze te bewerken. Zoals gezegd gaat het bij kleurcorrectie om het vinden van de juiste balans. Doordat er meerdere camera's en invalshoeken worden gebruikt, kan er een onderling verschil ontstaan in de kleurverzadiging van scènes. Dit moet rechtgezet worden om de overgang van shot naar shot vloeiender te maken.

Zodra de video editor die heeft geregeld, is het tijd om aan de slag te gaan met color grading. Dit gaat een stapje verder dan wat we hierboven hebben besproken. Het doel van color grading is namelijk het veranderen van de sfeer van de shots. Zo krijgt een scène van een zonovergoten dag op het strand vaak een gelige filter, terwijl voor een angstige achtervolgingsscène over het algemeen een koelere kleur wordt gebruikt. Met deze techniek creëert de video editor een nog intensere beleving, wat de video een professionele uitstraling geeft.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Zo passen wij kleurcorrectie toe

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar