De 10 geboden voor omzetverhogende videomarketing

Met Pro Motion Film hebben we een effectieve workflow ontwikkeld waarmee we razendsnel doelgerichte bedrijfsvideo's kunnen filmen voor onze klanten. Deze workflow leunt op 10 basis geboden die ik in dit artikel prijsgeef. Doe er je voordeel mee!

Dit zijn de 10 geboden voor effectieve en omzetverhogende videomarketing.

Inhoudsopgave

1. Maak authentieke video's

Het is belangrijk om jezelf op camera te laten zien en een eerlijk verhaal te vertellen. Als je liever niet zelf in beeld komt, kies er dan voor om je collega's of je klanten zover te krijgen om uitleg te geven over je bedrijf, producten en dienstverlening. Over de oplossing die jij biedt. Zo gaan potentiële klanten je echt vertrouwen en creëer je een gunfactor. Hier pak je een voorsprong op andere bedrijven die geen of minder persoonlijke video's maken.

2. Maak infotainment video's

Als je video's gaat maken, zorg er dan voor dat ze ook leuk zijn om naar te kijken. Je video's mogen zeker informatief zijn, maar presenteer, film of bewerk ze op zo'n manier dat er ook een zekere speelsheid en amusementswaarde in zit. Dan houd je je kijkers veel beter vast en zullen ze de informatie ook beter onthouden.

3. Maak evergreen video's

Als je investeert in videomarketing dan is het fijn als je video's jarenlang inzetbaar zijn. Toch zeker 5 jaar en liever langer. Denk daarom goed na over wat je in je video's zegt en laat zien. Dit moet zo tijdloos mogelijk zijn.

Kijk bijvoorbeeld uit met het noemen van jaartallen of trends die snel uit de mode raken.

4. Maak video's op de lange termijn

Stop met losse-flodder videomarketing. Dat is videomarketing waarbij je af en toe 1 video maakt. Videomarketing is iets wat je continu moet blijven doen. Structureel. En op basis van een goed doordachte strategie. Zeker in een tijd waarin iedereen zelf makkelijk video's maakt, kun je als bedrijf niet meer om videomarketing heen.

5. Maak verschillende type video's

Als je aan de slag gaat met videomarketing, maak dan video's die goed aansluiten bij de verschillende fases die je klant doorloopt totdat ze klant bij je worden. Je wilt eerst met videomarketing bereiken dat potentiële klanten een eerste indruk krijgen van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld via een video advertentie of algemene bedrijfsfilm of productvideo. Vervolgens wil je ze twijfels bij ze wegnemen, bijvoorbeeld via een testimonial video. Zijn ze echt geïnteresseerd dan wil je ze het laatste zetje in de rug geven en vertellen waarom ze echt een goede keuze maken en waarom jij de oplossing voor ze hebt. Daarbij komen uitlegvideo's goed van pas. En zodra ze klant zijn geworden, wil je ze als klant behouden via leuke infotainment video's. Denk aan een serie interview video's met tips en inspiratie.

6. Maak scripts aan de hand van een vast format

Om videomarketing schaalbaar te maken en video's effectief te produceren, is het belangrijk om per type video een vast format te hanteren. Denk aan een serie uitlegvideo's of productvideo's. Als je al deze video's in eenzelfde setting maakt met dezelfde presentator, vormgeving en achtergrondmuziek, wordt het veel behapbaarder om voordelig en snel meerdere video's te maken.

7. Maak meerdere video's op 1 dag

Een draaidag is vaak het meest kostbare onderdeel van een videoproductie. Benut de tijd daarom efficiënt en maak op een dag meteen meerdere bedrijfsvideo's. Dat is echt prima haalbaar als je van te voren een video marketingplan maakt met meerdere video's. Op die manier kun je draaidagen slim combineren.

8. Maak van 1 video extra socials

Wanneer je een bedrijfsvideo maakt zoals een interview, uitlegvideo of productvideo, knip daar dan kortere fragmenten uit voor je social media. Dat levert je nog meer videocontent op en een hoger bereik.

9. Maak ook zelf video's

Ik geloof enorm in een hybride vorm van videomarketing waarbij je je belangrijkste marketing video's uitbesteed en sommige video's zelf maakt. Denk hierbij aan korte vlogs of achter de schermen filmpjes. Op die manier kun je nog veel meer videocontent maken zonder dat het een heel dure grap wordt.

10. Maak je video's voor meerdere kanalen

Als laatste is het belangrijk om je te realiseren dat er meer dan 1 kanaal is waarop je je video kunt delen. Denk aan je website, social media kanalen, e-mail marketing en YouTube. Als je je video's op meerdere kanalen deelt levert dat je een hoger bereik op en dus ook betere resultaten.

Dat waren ze. De 10 geboden voor succesvolle videomarketing.

Effectieve video's maken

Wil je hoge ogen gooien met videomarketing? Neem contact op voor meer informatie.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.