Maximaliseer je conversies met videomarketing

Videomarketing is een effectieve manier om boodschappen over te brengen. Video's zorgen ervoor dat de lezer/kijker zijn aandacht gemakkelijker vasthoudt dan met alleen tekst en afbeeldingen. Daarnaast zijn video's visueel aantrekkelijk en bevatten ze geluid, wat de betrokkenheid van de kijker verhoogt. Ook speelt de psychologie van de kijker een belangrijke rol bij de effectiviteit van videomarketing. Video's activeren emoties en versterken daarmee de boodschap, waardoor de kijker eerder zal converteren. Door gebruik te maken van video's kunnen bedrijven dus veel effect hebben op het gedrag van hun doelgroep.

Hoe je video's kunt inzetten om conversies te verhogen op je website

Video's zijn een krachtig middel om een hogere conversieratio op je site te realiseren. Hier zijn een aantal manieren waarop je video's kunt inzetten:

Productdemo's: een video die de functies en voordelen van je product uitlegt, kan helpen om bezoekers te overtuigen om te kopen. Een productdemo kun je het best plaatsen op de pagina van het desbetreffende product.

Uitlegvideo's: maak gebruik van video's om complexe concepten op een heldere manier uit te leggen. Uitlegvideo's werken met name goed voor bedrijven met een complexer product, zoals softwarebedrijven. Uitlegvideo's zijn het meest krachtig op de homepagina, zodat potentiële klanten niet worden afgeschrikt door de complexiteit van het product.

Klantenreviews video's: video's van tevreden klanten zorgen ervoor dat je vertrouwen wekt bij bezoekers van je website. Dit leidt weer tot een toename in conversies. Video's met klantenreviews kun je het best op de homepagina zetten, zodat je direct vertrouwen wekt van je websitebezoekers.

Bekijk dit voorbeeld van een klantreview video over onze eigen videoproductie diensten:

Verhaal video's: een video waar je door middel van storytelling uitlegt hoe jouw organisatie of je product het leven van een klant beter/gemakkelijker maken kan is zeer krachtig, omdat de potentiële klant zich kan plaatsen in het verhaal. Denk hierbij aan een algemene bedrijfsfilm of branding video. Dit soort video's zijn het krachtigst op de homepagina, omdat klanten direct kunnen zien wat voor transformatie ze kunnen doormaken door jouw product.

Door gebruik te maken van video's op de juiste manier kun je de interactie met je doelgroep verbeteren, het vertrouwen in jouw product verhogen en meer verkopen realiseren.

Het creëren van aantrekkelijke productvideo's

Productvideo's op je site zijn leuk, maar ze moeten natuurlijk wel van hoge kwaliteit zijn. Hier zijn enkele tips voor het creëren van effectieve productvideo's:

Zorg voor een duidelijke boodschap: Zorg ervoor dat je boodschap duidelijk en consistent is. Zorg ook dat je video in totaal één boodschap overbrengt. Je kunt beter één boodschap goed overbrengen die mensen onthouden, dan meerdere boodschappen slecht overbrengen, waardoor kijkers de boodschap niet onthouden.

Maak gebruik van aantrekkelijke beelden: Gebruik duidelijke productshots en animaties om je product op een aantrekkelijke manier te presenteren. Zorg natuurlijk ook dat de kwaliteit van de beelden goed is en dus geen pixels kunt tellen

Focus op de voordelen: Richt je op de voordelen van je product voor de kijker in plaats van alleen de functies. Mensen kopen de verbetering in hun leven door het product, niet het product zelf.

Maak gebruik van storytelling: Hierdoor betrek je de kijker bij je verhaal en is het gemakkelijker ze te overtuigen om te converteren.

Zorg voor een opvallende call-to-action: Geef de kijker een duidelijke oproep tot actie aan het einde van de video om ze te overtuigen om een bepaalde actie te ondernemen. Zorg dat de CTA waterdicht is en kijkers precies weten waar en hoe ze een bepaalde actie moeten uitvoeren.

Door deze tips in overweging te nemen bij het creëren van productvideo's kun je een aantrekkelijke en effectieve video creëren die helpt met het verhogen van conversies op je website.

Het optimaliseren van video's voor zoekmachines

Het optimaliseren van video's voor zoekmachines is belangrijk om de zichtbaarheid van je video's te verbeteren en meer verkeer naar je website te trekken. Hier zijn een aantal tips voor het optimaliseren van video's voor zoekmachines:

Gebruik relevante zoekwoorden

Kies zoekwoorden die relevant zijn voor je video en gebruik deze zoekwoorden in de alt-text van de video en mogelijk ook in de titel en beschrijving voor als je de video op Youtube plaatst en via daar embed op je webpagina. Bekijk hier hoe je zoekwoorden onderzoek doet.

Doe zoekwoord onderzoek

Host je video's op een betrouwbare hostingdienst:

Gebruik een betrouwbare hostingdienst zoals YouTube of Vimeo om je video's te hosten, dit zal helpen bij de zoekmachineoptimalisatie van je video's omdat de laadsnelheid van de video's beter zal zijn.

Door deze tips in overweging te nemen bij het optimaliseren van video's voor zoekmachines, kun je je video's beter vindbaar maken zodat je meer verkeer op je website krijgt.

Het gebruiken van video's in e-mailmarketing

Het gebruiken van video's in e-mailmarketing is een effectieve manier om de aandacht van ontvangers te trekken. Hier zijn enkele tips voor het gebruiken van video's in e-mailmarketing:

Maak gebruik van opvallende thumbnails

Gebruik opvallende en aantrekkelijke thumbnails om de aandacht van ontvangers te trekken en hen te overtuigen om op de video te klikken. Via daar kun je ze doorleiden naar een landingspagina op je website. Via Canva kun je bijvoorbeeld ijzersterke thumbnails maken.

Maak gebruik van videostatistieken

Maak gebruik van videostatistieken zoals bekeken tijd en afspeelpercentages om te bepalen welke soort video's het meest effectief zijn. Iedere e-mailmarketing tool biedt deze statistieken. Aan de hand van deze statistieken kun je a/b tests doen om erachter te komen welke aspecten van de video goed werken en welke niet.

Zorg voor een consistente ervaring

Zorg ervoor dat de video's consistent zijn met de algehele stijl en boodschap van je e-mailcampagne zodat je jouw boodschap duidelijk kunt overbrengen naar de ontvanger van de mail. Zorg ook dat de stijl en de boodschap van je e-mailcampagne consistent is met je website.

Door video's slim in te zetten in je e-mailcampagnes, kun je de aandacht van ontvangers trekken en hen betrekken bij je boodschap, wat leidt tot meer conversies.

Datagedreven je video's optimaliseren

Het optimaliseren van video's op basis van data is een effectieve manier om de prestaties van je video's te verbeteren en de conversies te verhogen. Ik geef hier graag een aantal tips voor het optimaliseren van je video's.

Maak gebruik van de data

Maak gebruik van data zoals bekeken tijd, afspeelpercentage en conversieratio om te bepalen welke video's het meest effectief zijn en ga deze video's verder a/b testen (zie volgende alinea)

a/b test je video's

Gebruik A/B-testen om verschillende aspecten van je video te testen, zoals beelden, call-to-action en tone of voice, om te bepalen welke aspecten het meest effectief zijn. Zet bijvoorbeeld 2 weken een bepaalde versie live en bekijk de data en zet daarna voor 2 weken een andere versie live en bekijk deze data. Nu kun je beoordelen welke video beter werkt.

PRO Tip: zorg dat je één verandering per keer test, omdat je anders niet weet door welke verandering je video beter of slechter werkt.

Pas de video aan op basis van data van de a/b test

Pas de video na een a/b test aan op basis van de verzamelde data om de prestaties te verbeteren en de conversies te verhogen. Hierna kun je een nieuwe a/b test live zetten om je video verder te optimaliseren.

Door video's op basis van data te optimaliseren, kun je inzicht krijgen in hoe gebruikers je video's bekijken en welke aspecten hen het meest aanspreken, wat leidt tot meer conversies.

Conclusie

Video's zijn visueel aantrekkelijk en activeren emoties, wat bijdraagt aan de effectiviteit van videomarketing. Bedrijven kunnen verschillende soorten video's inzetten, zoals productdemo's, uitlegvideo's, klantenreviews en verhaalvideo's, om de interactie met de doelgroep te verbeteren en het vertrouwen in het product te verhogen. Bij het creëren van video's moeten bedrijven zorgen dat de video's een duidelijke boodschap hebben, aantrekkelijke beelden hebben en dat er benadrukt wordt hoe het product het leven van de kijker kan verbeteren. Wanneer op de juiste manier ingezet, helpen video's om de conversieratio op je website te verhogen.

Start met video

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

De videogroeiformule

Ontdek in deze whitepaper de 10 stappen naar succesvolle videocampagnes

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92