Video content marketing: Je video content zeven keer slim terugverdienen

Hoe haal je het meeste profijt uit je opgenomen videocontent?

Videocontent kan een krachtig wapen zijn voor jouw bedrijf. Het is echter vaak wel een flinke investering. Je wil natuurlijk die investering wel terugverdienen. Daar kan je ook zelf een rol in spelen, door doeltreffend gebruik.

Hoe doe je dat? Simpel.

Probeer tijdens het videoproductieproces videocontent te maken voor meerdere doeleinden. Zodat je op allerlei kanalen zichtbaar bent met video.

Dit zijn mijn zeven tips hoe je video slim kunt inzetten:

Inhoudsopgave

1. Headervideo

Een onderschat type van videocontent is de headervideo. Je homepage of landingspagina wordt het eerst bezocht door mensen die jouw bedrijf online vinden. Ze krijgen dan altijd direct de bovenzijde van de site te zien. Daar wil je dus direct al de aandacht trekken. Dat doe je met een video die je in je header gebruikt. Naast een mooie manier om direct indruk te maken op je bezoeker, ziet zo'n header video er ook gewoon strak uit. Je kunt direct de toon en de sfeer bepalen.

Header video
Een screenshot van onze headervideo


2. Videovertoning op een monitor

Videocontent gemaakt voor online doeleinden kan natuurlijk ook op een monitor vertoond worden. Denk aan een beursvideo: tijdens een beurs kun je je video continue op een scherm herhalen. Denk ook aan ruimtes waar je je klanten ontvangt. Met een video op een monitorscherm kun je jezelf makkelijk introduceren. Of je producten tonen. Nog voor het gesprek begint voelt de klant zich dan al vertrouwd met jou en je bedrijf.

3. YouTube- en Facebook-advertising

Wil je jouw merk met video onder de aandacht brengen? Dan is video-advertising een slimme keuze. YouTube en Facebook zijn hier erg geschikte kanalen voor. Via deze kanalan kun je content targeten op je doelgroep. Je kunt je doelgroep zodoende met video direct aanspreken wanneer je dit goed en professioneel aanpakt.

Voor Yakult maakten wij bijvoorbeeld deze korte video ad:


4. Online kanalen

Video op online kanalen blijft groeien en groeien. Dat komt niet in de laatste plaats doordat er steeds meer kanalen bij komen. Denk aan al je social media.

Wil je zorgen dat je website, en dan vooral je landingspagina, beter gevonden wordt? Dan zijn er heel veel redenen aan te voeren om dit met behulp van video te doen. Video is namelijk heel goed voor SEO. Zo kom je snel hoger in de zoekresultaten. Vergeet daarbij niet om de video's wel gewoon informatief en waardevol voor je klanten te houden. Zo houd je ze ook nog eens langer op je pagina.


5. Ter introductie of tijdens je presentatie

Video kan vaak veel meer zeggen dan je zelf in een praatje kunt. Wanneer je dus op een evenement de vloer krijgt, dan wil je die optimaal gebruiken. Dan kan je video inzetten om een deel van het werk voor je te doen. Denk bijvoorbeeld aan de toegevoegde waarde van video als introductie bij een presentatie. Iedereen weet direct wie je bent en wat je doet. Bovendien kan je met video direct concreet laten zien welk onderwerp je gaat behandelen. Dit is in het geval van een presentatie natuurlijk essentieel om succes te hebben.

Voor het jaarevent van ondernemersplatform maakten wij een openingsvideo. Hierin worden de resultaten en successen van het afgelopen jaar gepresenteerd:


6. Als interne memo

Video werkt natuurlijk niet alleen maar naar buiten toe. Het kan ook heel handig zijn voor je eigen werknemers. Gaat er iets veranderen binnen het bedrijf? Dan wil je dit snel, helder en duidelijk communiceren naar iedereen die er werkt. Dat doe je bijvoorbeeld via interne kanalen zoals een intranet. Dit kan in veel vormen. Een uitlegvideo, een interview met de CEO, een medewerker die je portretteert. Zelfs de lancering van een nieuw product, een nieuwe dienst, of de aankondiging van een event kan je op deze manier aanpakken. Je maakt hem in de huisstijl van je bedrijf en zo draag je direct bij aan de versterking van de bedrijfscultuur.


7. Als online videoserie

Videocontent is uitermate geschikt om als serie uit te brengen. Ook online kan dit perfect worden gedaan. Dit doe je bijvoorbeeld door steeds afleveringen via YouTube uit te brengen. Misschien wel nog krachtiger is het verspreiden van je content via je nieuwsbrief. Door er een serie van te maken zorg je voor binding met je klanten. Je kunt ze wekelijks of maandelijks leuke content in de vorm van infotainment bieden. Doe dit bijvoorbeeld in de vorm van interviews. Experts of werknemers zijn hier zeer geschikt voor.

Online videoserie
Opnames van online videoserie

Aan welke videocontent hebben jullie behoefte?

Natuurlijk hoef je niet gelijk videocontent te maken voor al deze zeven doeleinden. Als je aan de slag gaat met videocontent, kijk dan eens of je bepaalde punten met elkaar kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een branded videoserie, waarvan je korte teaser clips via je online kanalen kunt verspreiden. Dit soort content kan ook geschikt worden gemaakt voor advertentie doeleinden of ter vertoning tijdens een beurs. Zo haal je maximaal rendement uit je video's.

Klik op de onderstaande button als je meer wilt weten over de videocontent die Pro Motion Film op een opnamedag kan opnemen (inclusief slimme content combinaties):

Starten met video content marketing

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op