Video content marketing: Je video content zeven keer slim terugverdienen

Investeren in video content marketing

Hoe haal je het meeste profijt uit je opgenomen video content?

Online video kan een krachtig wapen zijn voor jouw bedrijf. Het is echter vaak wel een flinke investering. Je wil natuurlijk die investering wel terugverdienen. Daar kan je ook zelf een rol in spelen, door doeltreffend gebruik.

Hoe doe je dat? Simpel.

Probeer tijdens het videoproductieproces video content te maken voor meerdere doeleinden. Zodat je op allerlei kanalen zichtbaar bent met video.

Dit zijn onze zeven tips hoe je video slim kunt inzetten.

1. Headervideo

Een onderschatte vorm van gebruik van video is de headervideo. Je homepage of landingspagina wordt het eerst bezocht door mensen die jouw bedrijf online vinden. Ze krijgen dan altijd direct de bovenzijde van de site te zien. Daar wil je dus direct binnenkomen. Dat doe je met een video die je in je header gebruikt. Naast een mooie manier om direct binnen te komen ziet het er ook gewoon strak uit. Dit mag ook niet onderschat worden. Je kunt direct de toon en de sfeer bepalen.

Ook wij van Pro Motion Film zijn hier fan van:

Een screenshot van de headervideo die wij zelf gebruiken bovenaan onze landingspagina 'Promotiefilm laten maken'.


2. Videovertoning op een monitor

Door de opkomst van online video zou je het bijna vergeten, maar online video kan ook op een monitor vertoond worden. Denk aan beurzen, waar je je video continue op een scherm kan herhalen. Denk ook aan ruimtes waar je klanten ontvangt. Hiermee kun je jezelf gemakkelijk introduceren. Of je producten tonen. Nog voor het gesprek begint voelt de klant zich dan al vertrouwd met jou en je bedrijf.

3. YouTube- en Facebook-advertising

Wil je je merk met video onder de aandacht brengen? Dan is video advertising een slimme keuze. YouTube en Facebook zijn hier sterke kanalen voor. Via deze kanalan kun je content targeten op je doelgroep. Je kunt je doelgroep met video direct aanspreken als je dit goed en professioneel aanpakt.

Voor Yakult maakten wij bijvoorbeeld deze korte video ad:


4. Online kanalen

Video op online kanalen blijft groeien en groeien. Dat komt niet in de laatste plaats doordat er steeds meer kanalen bij komen. Denk aan al je social media.

Wil je zorgen dat je website, en dan vooral je landingspagina, beter gevonden wordt? Dan zijn er heel veel redenen aan te voeren om dit met behulp van video te doen. Video is namelijk heel goed voor SEO. Zo kom je snel hoger in de zoekresultaten. Vergeet daarbij niet om de video's wel gewoon informatief en waardevol voor je klanten te houden. Zo houd je ze ook nog eens langer op je pagina.


5. Ter introductie of tijdens je presentatie

Video kan vaak veel meer zeggen dan je zelf in een praatje kunt. Wanneer je dus op een evenement de vloer krijgt, dan wil je die optimaal gebruiken. Dan kan je video inzetten om een deel van het werk voor je te doen. Denk bijvoorbeeld aan de toegevoegde waarde van video als introductie bij een presentatie. Iedereen weet direct wie je bent en wat je doet. Bovendien kan je met video direct concreet laten zien welk onderwerp je gaat behandelen. Dit is in het geval van een presentatie natuurlijk essentieel om succes te hebben.

Voor het jaarevent van ondernemersplatform maakten wij een openingsvideo. Hierin worden de resultaten en successen van het afgelopen jaar gepresenteerd:


6. Als interne memo

Video werkt natuurlijk niet alleen maar naar buiten toe. Het kan ook heel handig zijn voor je eigen werknemers. Gaat er iets veranderen binnen het bedrijf? Dan wil je dit snel, helder en duidelijk communiceren naar iedereen die er werkt. Dat doe je bijvoorbeeld via interne kanalen zoals een intranet. Dit kan in veel vormen. Een uitlegvideo, een interview met de CEO, een medewerker die je portretteert. Zelfs de lancering van een nieuw product, een nieuwe dienst, of de aankondiging van een event kan je op deze manier aanpakken. Je maakt hem in de huisstijl van je bedrijf en zo draag je direct bij aan de versterking van de bedrijfscultuur.


7. Als online videoserie


Videocontent is uitermate geschikt om als serie uit te brengen. Ook online kan dit perfect worden gedaan. Dit doe je bijvoorbeeld door steeds afleveringen via YouTube uit te brengen. Misschien wel nog krachtiger is het verspreiden van je content via je nieuwsbrief. Door er een serie van te maken zorg je voor binding met je klanten. Je kunt ze wekelijks of maandelijks leuke content in de vorm van infotainment bieden. Doe dit bijvoorbeeld in de vorm van interviews. Experts of werknemers zijn hier zeer geschikt voor.

Starten met video content marketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!