Wat is Facebook video marketing?

Wat is Facebook video marketing?

Facebook video marketing staat voor alle video content die geoptimaliseerd wordt voor het bereiken van jouw doelgroep en volgers op Facebook. Ook de wijze waarop de video op Facebook wordt gepubliceerd heeft hiermee te maken.

Op die manier wordt geprobeerd een zo hoog mogelijk bereik en betrokkenheid te genereren.

Wanneer Facebook video marketing?

Facebook video marketing is met name geschikt voor bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar meer leads en conversies. Met Facebook video marketing kun je een grote groep mensen bereiken waarmee je jouw naamsbekendheid en productverkopen kan verhogen.

Veel bedrijven zetten Facebook video marketing in als onderdeel van een doelgerichte videocampagne rondom een productlancering.

Handleiding voor Facebook video marketing

Ieder social platform heeft een eigen gebruiksaanwijzing wanneer het aankomt op video's delen en welke videocontent daarvoor geschikt is.

Zo moet je met LinkedIn video marketing rekening houden met een meer zakelijk publiek dan bijvoorbeeld een video voor Instagram.

Bij LinkedIn gaat het meer om zakelijke videocontent en bij Instagram draait het om korte video impressies met een hoge amusementswaarde.

Bij LinkedIn kom je weg met een video van 2 minuten en bij Instagram is een video van 1 minuut wel echt de max.

Dan is er ook nog YouTube. Bij organische YouTube video marketing gaat het niet om directe vormen van video marketing zoals het delen van promotiefilms, maar echt om het bouwen van een eigen kanaal met waardevolle content. Die video's mogen ook 15 minuten duren. Prima.

Waar staat Facebook video marketing in dit rijtje?

Facebook video marketing lijkt het meest op Instagram video marketing.

De Facebook gebruiker scrolt door zijn of haar persoonlijke tijdlijn en komt daar jouw video tegen. Dit kan organische content zijn of een Facebook video-advertentie.

Een Facebook gebruiker is met een behoorlijk tempo door de content op zijn tijdlijn aan het browsen en zoekt op Facebook naar leuke berichtjes en vermaak. Daarom zijn korte video's van maximaal 1 minuut en liever nog onder de 30 seconden het meest geschikt voor Facebook. Net zoals bij Instagram kun je voor Facebook video marketing het beste kiezen voor laagdrempelige content die niet te lang duurt.

Het grootste verschil tussen Instagram en Facebook is dat de gemiddelde Facebook gebruiker ouder is dan op Instagram. Op Instagram zit een jonger publiek.

Eigenschappen van een goede Facebook video

Authentieke stijl

Mensen op social media willen echte verhalen zien en lezen. Focus dus op een video die persoonlijk en echt is.

Bijvoorbeeld een authentieke bedrijfsfilm, mini docu of klanttestimonial.

Laagdrempelig

Focus op laagdrempelige story telling videocontent waarmee je een hoge amusementswaarde biedt en inspeelt op het gevoel.

Hoge kwaliteit

De gebruiker is verwend met Netflix en hoge kwaliteit YouTube content. Zorg er voor dat jouw video er professioneel uitziet en dat ook het geluid goed is. Huur bijvoorbeeld een videoproductiebedrijf voor echt professionele video's.

Lengte

Houdt je video onder 1 minuut.

Doelgroep

Target je video op de juiste doelgroep.

Aspect ratio

Kies voor een 4:5 of 1:1 beeldverhouding. Ook wel vierkant of verticaal. Zo is de video ook perfect te bekijken door de mobiele gebuiker.

Drie manieren om een video te delen op Facebook

1. Rechtstreeks uploaden

Upload de video gelijk vanaf je Facebook kanaal. Je video zal dan gelijk beginnen af te spelen als mensen deze in hun tijdlijn tegenkomen. Dit zorgt voor een hoge engagement.

Hierdoor zal de video ook sneller gedeeld worden. Dit is vooral slim als je ook een grote groep volgers hebt.

2. Via YouTube

Je kunt ook een linkje delen via YouTube. De gebruiker moet dan alleen eerst doorklikken naar de YouTube omgeving (hogere drempel) en je zal daardoor minder snel comments of likes krijgen op Facebook.

Voor Facebook video marketing is deze optie minder doeltreffende.

Dit is juist wel weer slim als je je volledig focust op YouTube video marketing.

3. Facebook Advertising

De derde optie is Facebook Advertising. Dit kost wel geld. Maar je kunt je advertentiebudget zelf bepalen.

Voor bedrijven is deze optie de meeste interessante. Je kunt hiermee namelijk targeten op precies jouw doelgroep.

Stel je hebt een nagelsalon in Utrecht en de meeste vrouwen die in jullie salon komen zijn tussen de 20-30 jaar oud, alleenstaand en volgen een mbo of hbo studie.

Dan kun je je campagne tagetten op alleen vrouwen uit Utrecht in die leeftijdsklasse.

De groep die jouw advertentie krijgt te zien is dan weliswaar kleiner. Maar de kans dat degenen die jouw video zien ook echt klant worden, is veel groter.

Uiteindelijk betaal je per impressie (view) of klik op de advertentie. Dus zo slim mogelijk targeten bespaard je ook onnodige uitgaven.

Professionele videocontent

Wil je met Facebook video marketing al je doelen gaan behalen, dan is het belangrijk dat jouw videocontent professioneel overkomt, aan alle eerder genoemde eigenschappen voldoet en ook een duidelijke call to action heeft waarmee je jouw doelgroep aanzet tot actie.

Wil je optimaal resultaat behalen dan kan het slim zijn om te investeren in een videoproductiebedrijf of cameraman die deze video's voor je maakt.

Pro Motion Film

Wij hebben als videoproductiebedrijf jaren ervaring met het maken van doeltreffende videocampagnes en videocontent marketing voor websites, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube. Hieronder vind je een overzicht van video's die wij maakten voor Facebook.

Meer gerelateerde begrippen

Videocontentmarketing door videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%