Wat is Instagram video marketing?

wat-is-instagram-video-marketing

Instagram video marketing is authentiek en laagdrempelig. Wist je dat video content op Instagram beter vertoond wordt dan andere content? Tijd dus om daar als bedrijf optimaal gebruik van te gaan maken!

Instagram video is vooral interessant voor bedrijven die een jonger publiek willen bereiken. De video content die je voor Instagram kunt maken is wat luchtiger en laagdrempeliger dan bijvoorbeeld LinkedIn video.

Op welke manieren kun je Instagram gebruiken voor video marketing?

Reguliere Instagram video post

Allereerst kun je natuurlijk een video op de normale manier delen als Instagram bericht. Dit kan met video's van 3 tot 60 seconden. Dus voor content zoals een promotiefilm, aftermovie of klant testimonial is dit ideaal.

Je kunt de Instagram video gelijk vanaf je telefoon opnemen en via de app uploaden, ideaal bij een vlog of laagdrempelige achter de schermen video. Deze app is wel vooral ontworpen voor particulieren.

Wanneer je Instagram als bedrijf gebruikt is deze methode vrij beperkt en gaat het ook ten koste van de kwaliteit van je video.

Als je aan de slag gaat met een professionele Instagram videocampagne, dan neem je de video's zeer waarschijnlijk niet met je telefoon op en komt er ook videobewerking bij kijken. Ook deze video's waar enige nabewerking bij komt kijken kun je gelukkig achteraf makkelijk op Instagram plaatsen.

Technische specs: MP4, max. 50MB

Aspect ratio: vierkant 1:1, portret 4:5 of verticaal 9:16

Wij raden aan om een aspect ratio van 9:16 te nemen.

Instagram Stories

Met Instagram Stories kun je voor 24 uur een video delen. Zie het als een videodagboek. Iedere dag weer een videomomentje online.

Dit maakt je bedrijf persoonlijk. En het voordeel is dat de engagement heel hoog ligt, veel mensen krijgen je video onder ogen!

Aspect ratio: 9:16 (verticaal)

Regels: maximaal 24 uur, daarna wordt je video automatisch verwijderd, maximale lengte van 15 seconden.

Instagram Live

Instagram Live is een live streaming optie binnen Instagram. Hiermee kunnen jouw volgers dus live kijken naar je video stream.

De video blijft 24 uur na het einde van de stream live op Instagram.

Instagram Advertising

Als Instagram gebruiker kom je ook regelmatig korte advertenties tegen. Die kun je zelf tegen betaling ook plaatsen. Dit is de beste manier om meer impressies of klikken naar je landingspagina te krijgen. Want via Instagram advertenties kun je je doelgroep targetten. Bijvoorbeeld op regio, geslacht en interesses.

Voordeel: snel een groot publiek bereiken

Nadeel: je hebt een advertentiebudget nodig.

Voordelen van Instagram video

Social media zoals Instagram heeft veel gebruikers en een hoge engagement dus je kunt via Instagram een gigantisch publiek bereiken.

PRO TIP Gebruik slimme tags onderaan je video zodat ook mensen die jou nog niet volgen, je video ook kunnen vinden.

Waar moet een instagram video aan voldoen?

Authentiek en persoonlijk

Termen als 'persoonlijk' en 'authentiek' passen als geen ander bij Instagram. Gebruikers plaatsen continue berichtjes met foto's en video's, waarin ze laten zien waar ze zijn, waar ze mee bezig zijn.

Het is dus belangrijk om bij Instagram marketing ook video's te maken en plaatsen die authentiek en persoonlijk aanvoelen. Je mag best het einddoel hebben om een product te verkopen, maar doe dat via storytelling en mooie persoonlijke content.

Simpel

Omdat Instagram foto's en video's vaak gelijk vanaf een telefoon worden geupload zijn deze berichtjes vaak simpel, kort en is de bewerking ervan beperkt.

Minder geschikte video's voor Instagram

Om die reden kun je het beste op Instagram wegblijven van heel inhoudelijke content zoals interviews of uitlegvideo's.

Houdt het met je Instagram video marketing lekker simpel en focus op amusement: video's die op het gevoel inspelen en een impressie geven.

In dit kader lenen de volgende type zakelijke video's zich goed voor Instagram:

Geschikte video's voor Instagram

Video impressie van evenement

Een highlight clip van max 60 seconden met een impressie van je evenement

Behind the scenes

Kort impressiefilmpje van maximaal 15 (Instagram Stories) of 60 seconden (Reguliere post) met achter de schermen beelden van een project waar jullie mee bezig zijn. Focus op mooie beelden. Denk aan een behind the scenes van het ontwerpen van je nieuwe product of beelden van het opnemen van je videocampagne.

Product promo

Storytelling video van maximaal 60 seconden over je dienst of product.

'One shot' clips

Dit zijn simpele clips die bestaan uit 1 videobeeld met daarop een graphic of titel. Zo'n video is snel gemaakt en zorgt voor snelle awareness: je doelgroep denkt weer even aan je. Zeer doeltreffend en makkelijk om te maken.

PRO TIP Wil je echt resultaat halen uit je Instagram video marketing, zoals meer leads, conversies of website traffic, overweeg dan om je Instagram video marketing professioneel uit te besteden.

Een videoproductiebedrijf kan je goed helpen met het uitwerken en opnemen van creatieve video's. En ze kunnen helpen met distributie, bijvoorbeeld welk type video je wanneer het beste kunt plaatsen voor het creeren van de optimale marketing funnel en customer journey.

Ook de kwaliteit van je video en doeltreffende call to action zijn erg belangrijke peilers wanneer het aankomt op succesvolle Instagram video marketing.

Bekijk meer videomarketing tips in deze video:

Meer gerelateerde begrippen

Videocontentmarketing door videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Instagram video laten maken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze overcomplete e-bookbundel:

Download de 7 masterclasses

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

Module 6. Geld verdienen met YouTube

Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Claim hier de complete PMF Bundle

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.