Wat is YouTube video marketing?

Wat is YouTube video marketing

YouTube video marketing staat voor alle video content die gemaakt wordt speciaal voor YouTube met als doel zoveel mogelijk views of subscriptions te krijgen en een hoge betrokkenheid onder je doelgroep.

Er zijn twee manieren om aan YouTube video marketing te doen.

1. Video's op YouTube kanaal

De eerste manier is de meest voor de handliggende manier, namelijk om een eigen YouTube kanaal te beginnen en deze in te richten met video's.

Deze manier is gratis en vooral gericht op het creëeren van een vaste community die graag naar jouw video's kijkt.

Denk aan die paar bekende Nederlandse YouTubers en online gamers die miljoenen mensen weten te bereiken en daar ook nog eens gigantisch goed mee verdienen.

Zakelijk YouTube kanaal

Voor bedrijven en ondernemers die aan video content marketing willen doen is investeren in zo'n eigen kanaal ook heel waardevol.

Probeer hier dan wekelijks of maandelijks een nieuwe video te plaatsen over onderwerpen die met jouw of jullie diensten te maken hebben. De video's kun je ook professioneel uitbesteden.

Je YouTube video's hoeven dan echt niet perse miljoenen views of honderden comments te krijgen. Dat zal waarschijnlijk ook niet snel gebeuren.

Maar gelukkig heeft een interessante video met weinig bereik ook veel waarde. Hoe dan? Hier kom ik straks op terug.

PRO TIP: Een YouTube kanaal met video content beginnen is interessant voor bedrijven en ondernemers die aan video content marketing willen doen. Op de lange termijn zul je hier meer opdrachten uit halen en je netwerk uitbreiden en warm houden.

2. YouTube Advertising

Je kunt ook op een heel andere manier video's delen op YouTube. Namelijk via YouTube advertenties. Dit is vooral interessant voor bedrijven die bijvoorbeeld hebben geïnvesteerd in een videocampagne en op korte termijn een bepaald doel willen bereiken.

Denk bij video-advertenties aan de pre roll en mid roll video advertenties die jouw doelgroep tijdens het afspelen van normale YouTube video content krijgt te zien. Het voordeel hiervan is dat je in korte tijd veel mensen kunt bereiken. En je kunt de video advertenties targeten op jouw doelgroep.

Hier heb je wel een advertentiebudget voor nodig.

PRO TIP: YouTube Advertising is interessant voor bedrijven die bezig zijn met een tijdelijke videocampagne en snel veel bereik nodig hebben.

Voordelen van een YouTube kanaal met video's

Je hoeft als bedrijf of ondernemer niet veel views te krijgen om toch winst te halen uit video. Waarom?

Goed voor je SEO

YouTube is net als Google een zoekmachine. Als je in Google zoekt, dan kom je ook YouTube video's tegen.

Dus als jij jouw video inricht op slimme video tags en een SEO vriendelijke titel, dan kunnen nieuwe klanten via Google op jouw YouTube video binnen komen.

Voorbeeld

Stel je bent een schilder uit Apeldoorn en je plaatst een video met de titel: "Kijk hoe wij dit huis schilderen in Apeldoorn", met de zoekwoorden: 'huis schilderen', 'Apeldoorn', dan is de kans heel groot dat mensen via Google op jouw YouTube video terecht komen.

Als er van de 20 views 1 iemand is die contact opneemt en jou inhuurt als schilder, dan heeft de YouTube video zichzelf al terugverdiend. Daar zijn geen duizenden views voor nodig.

Leestip: Wat is video SEO?

Scoren met YouTube video op je website

Het algoritme van Google wordt ook heel blij van YouTube video's op je website. Als je een video vanaf YouTube embed op een landingpagina of blog artikel, en de video biedt relevante content, dan zal je pagina eerder stijgen dan dalen in Google. Ook hier is video goed voor je SEO.

Betrouwbaarheid en autoriteit uitstralen

Ook betekent het laten zien van YouTube video op je website dat jouw bezoeker een beter beeld krijgt van wie jullie zijn en wat jullie doen. Bijvoorbeeld door een bedrijfsvideo of klant testimonial te plaatsen op je site.

En als je in een video interessante informatie geeft over jouw vakgebied, bijvoorbeeld via een instructiefilm of interview, gaan mensen jouw ook zien als autoriteit.

Dat verhoogt de kans dat ze contact met je opnemen. Ook hierbij kan je al met een paar views veel resultaat behalen.

YouTube video marketing VS andere social kanalen

Het voornaamste verschil tussen YouTube video marketing en video marketing op LinkedIn, Instagram en Facebook video marketing, is dat het op YouTube 100% draait om video's.

Gebruikers op YouTube zitten in een video-omgeving en zullen daardoor ook meer tijd uittrekken om naar een video te kijken dan bijvoorbeeld op Facebook.

Op Facebook, LinkedIn en Instagram maakt video content een onderdeel uit van je persoonlijke tijdlijn en zal de aandacht ook gedeeld moeten worden met andere content zoals tekst en foto's.

Bij YouTube video's kun je er van uit gaan dat jouw kijker de tijd heeft. Daarom is long form content voor YouTube ook geschikt. Denk aan een uitgebreid interview of een mini docu. Verder maakt het niet zoveel uit of je video content een hoge amusementswaarde heeft of juist wat zakelijker is en inhoudelijk de diepte in gaat. Als je video's maar waarde bieden aan jouw doelgroep.

De juiste beeldverhouding voor YouTube

De videospeler van YouTube heeft een 16:9 horizontaal formaat. Net als het formaat van een televisiemonitor. Als je YouTube video's gaat maken dan kun je het beste dit formaat aanhouden, anders krijg je zwarte balken links en rechts.

Professionele video content

Wil je met YouTube video marketing al je doelen gaat behalen, dan is het belangrijk dat je video professioneel overkomt, echt waarde biedt aan je doelgroep en hen ook met een duidelijke call to action aanzet tot het ondernemen van de juiste actie.

Wil je optimaal resultaat behalen, denk er dan over om je video content uit te besteden.

Pro Motion Film

Wij hebben als videoproductiebedrijf jaren ervaring met het maken van doeltreffende videocampagnes en video content marketing voor websites, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube. Hieronder vind je een paar video's die wij maakten voor YouTube kanalen van onze klanten.

Meer gerelateerde video content marketing begrippen:

Video content marketing Video marketing strategie Contentkalender Facebook video marketing Instagram video marketing LinkedIn video marketing Social video marketing Native video advertising Marketing funnel Customer journey Awareness marketing Evergreen content Engagement Merkbeleving Naamsbekendheid Thought leadership Lead Leadgeneratie Conversie Conversieratio Conversie optimalisatie Video concepting Google AdWords Google Analytics Video advertentie Pre-roll video Mid-roll video advertentie Post-roll video advertentie Out-stream video advertentie Benchmarking AB testen Doelgroep Targeting Rebranding Rich media banner Animated GIF Tone of voice Click through rate CPC (cost per click) CPL (cost per lead) CPA (cost per action) Videodistributie Video afspeellijst Video player Video embedden Video SEO Video tags Hashtag Thumbnail Video still Eindkaart Pay-off Jingle Offline marketing E-mail marketing B2c marketing B2b marketing Organisch bereik Paid media Landingspagina Sales pagina Bedankpagina Heatmap

Video content marketing door videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Professionele video content laten maken

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel