Wat is een contentkalender?

Wat is een contentkalender?

Met een contentkalender wordt een chronologische planning bedoeld waarin wordt aangegeven op welke dagen bepaalde inhoud is- of zal worden gecommuniceerd.

Denk aan videocontent, fotografie, een social media post of een blog. Dit is dan bijvoorbeeld content over een nieuw product, project of dienst. Aan de contentkalender kun je direct zien wanneer bepaalde informatie bekend zal worden gemaakt. Daarnaast is het ook een bestand waarin de informatie die al geplaatst is terug te vinden is.

Een contentkalender geeft je dus de mogelijkheid om je informatie op een geordende manier te communiceren en het zorgt voor een continue stroom van nieuwe inhoud. Het geeft structuur en duidelijkheid en helpt je bij het plannen van je content in de toekomst.

Meer gerelateerde begrippen

Weten wat voor videocontent wij kunnen maken?

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92