Wat is awareness marketing?

Wat is awareness marketing

Awareness of brand awareness staat voor het bewust maken van consumenten over een merk of product. In de awareness fase komt je doelgroep te weten dat jouw product of dienst bestaat. Dit is de eerste fase van de customer journey.

Bij awareness marketing draait het dus vooral om het creëren van naamsbekendheid bij je doelgroep en potentiële klanten.

Wanneer awareness marketing?

Awareness marketing is vooral waardevol bij een productlancering of wanneer je een nieuw bedrijfslabel of een nieuwe site lanceert. Koppel deze lancering aan een campagne en je creëert snel een boost qua naamsbekendheid.

Je kunt dit uiteraard ook doen rondom een bestaande dienst of product die meer in de spotlight moet komen te staan.

Het voordeel van brand awareness

Uiteindelijk zal goede brand awareness in volgende fases van de customer journey leiden tot meer leads en conversies: concrete resultaten zoals bezoekers die productinformatie aanvragen of een product kopen.

Awareness marketing via video content

Online video is een veelgebruikte methode van bedrijven en ondernemers om snelle awareness te genereren. Denk aan een promotiefilm, productvideo of online advertentie.

Je kunt dit ook uitbreiden tot een videocampagne waarin je video content kunt inzetten voor alle fases van de customer journey:

  • Consideration fase: extra storytelling video's rondom de hoofdfilm. Dit zijn video's die de campagnefilm ondersteunen. Bijvoorbeeld productvideo's met mensen die aan het product hebben gewerkt en daarover vertellen.
  • Decision fase: Klant testimonials video's van productgebruikers. Dit geeft vertrouwen bij de consument waardoor een conversie sneller zal plaatsvinden.
  • Loyalty fase: Waardevolle content zoals tipvideo's hoe je het product kunt gebruiken. Denk ook aan how-to video's. Hiermee zorg je voor een positieve merkbeleving en blijft de klantrelatie warm.

Meer gerelateerde begrippen

Promotiefilm maken voor meer awareness

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92