Wat is content recycling?

Wat is content recycling

Vaak wordt er door marketeers aan content recycling gedaan omdat ze op deze manier meer rendement halen uit bestaande content. Meestal wordt de content dan wel aangepast zodat het wordt geoptimaliseerd voor publicatie op een ander platform.

Voorbeeld

Voor onze eigen Pro Motion Film website lieten we een serie achter de schermen foto's maken.

Deze foto's hebben we in eerste instantie gebruikt voor onze productpagina's. Maar de foto's zijn ook gebruikt op onze Instagram pagina, in branded advetorials, onder "afbeeldingen" op Google Mijn Bedrijf en in een whitepaper. Zo hebben wij veel waarde kunnen halen uit 1 serie foto's.

Dit maakt onze marketing ook consistent. Veel content komt op verschillende plekken weer terug.

Tip bij content recycling

Kijk er wel voor uit dat de content recycling niet te spammy wordt. Je wilt niet iedere maand weer dezelfde video op Facebook delen of hetzelfde blogartikel op LinkedIn te delen.

Probeer de content dus altijd wel in een andere context te delen. Of steek de content in een nieuw jasje door wat kleine aanpassingen te maken. Op die manier is de content deelvriendelijker.

Content recycling als onderdeel van een videomarketingstrategie

Ook videocontent leent zich er uitermate goed voor om gerecycled te worden. Zo kun je uit de hoofdvideo ook een korte outtake knippen voor publicatie op social kanalen. Die outtake kun je dan net weer in een andere context plaatsen.

Je kunt ook van iedere video een teaser publiceren op social media. Deze teaser linkt dan bijvoorbeeld door naar de hele video op je website. Hiermee genereer je meer traffic naar je site.

Hierdoor nemen je mogelijkheden voor videodistributie exponentieel toe. Je kunt van te voren bepalen welke content je wanneer gaat delen online, aan de hand van een contentkalender.

Ons videoproductiebedrijf Pro Motion Film kan je helpen bij het laten maken van een bedrijfsfilm of andere videocontent die vervolgens opgeknipt kan worden in extra videocontent.

Meer gerelateerde begrippen

Videocontentmarketing door Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92