Wat is een marketingbureau?

Wat is een marketing bureau

Een marketingbureau is een bureau bestaande uit marketingexperts die zich inzetten om jouw product of bedrijf zichtbaar te maken bij de juiste doelgroep en op termijn te zorgen voor meer conversie en aankopen. Ook kan een marketingbureau je helpen met het bepalen van je doelgroep en de optimale marketingstrategie. Marketingbureaus zijn er in heel wat verschillende vormen, maten en kleuren: elk met een eigen expertise en plan van aanpak.

Online marketingbureaus

Online marketingbureaus zijn marketingbureaus die zich specifiek bezighouden met de mogelijkheden die het internet voor marketeers biedt. Een online marketingbureau heeft experts op het gebied van website- en zoekmachinemarketing. Zij weten alles af van SEO (Search Engine Optimalisation) en SEA (Search Engine Advertising).

In andere woorden: zij weten precies hoe je zoekmachines als Google kunt inzetten om je website aan de man te brengen. Verder houden online marketingbureaus zich bezig met sociale media en e-mail marketing. Ook weten ze alles van cookiegebruik af en geven ze advies over de inzet van trackers.

Je hebt ook bureaus die in een bepaald type marketing zijn gespecialiseerd, zoals video marketing.

Klanten vinden, klanten binden

Een goed marketingbureau helpt je niet alleen je doelgroep te bepalen en nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om bestaande klanten vast te houden aan de hand van de beste retargeting en remarketing strategie├źn.

Remarketing heeft te maken met het opbouwen van een e-mail lijst van klanten en contacten: aan de hand van nuttige e-mail contact zorg je ervoor dat je in contact blijft met eerdere klanten en hen op de hoogte houdt van de beste acties. Je maakt het voor hen aantrekkelijk om nog een keer een aankoop bij jou te doen, onder andere door exclusieve kortingen te bieden. Retargeting houdt de inzet van banners op de websites van derde partijen in, aan de hand van tracking cookies door eerdere website bezoek.

Wat ben je zo ongeveer kwijt voor een marketingbureau?

De kosten voor marketingbureaus zullen onderling flink verschillen. De kosten hangen ook af van de precieze service die je hebt ingeschakeld. Vaak wordt er van tevoren een budget beschikbaar gesteld: voor een vast budget krijg je van het marketingbureau een vast aantal diensten. Voor de services van een marketingbureau betaal je al snel enkele duizenden euro's. Ga je echt voor een all-in pakket, dan kunnen de kosten makkelijk oplopen tot boven de honderdduizend euro. Uiteraard houden marketingbureaus rekening met welk budget je beschikbaar hebt voor marketing.

Er zijn bureaus die vooral inspelen op de behoeften van kleine spelers in de markt en bureaus die zich vooral richten op marketing van de grootste organisaties.

Waarom een marketingbureau inschakelen?

Marketing - mits goed uitgevoerd, - werkt. Niet voor niets kunnen marketeers hier hun boterham mee verdienen en maakt bijna elk bedrijf reclame. Marketingbureaus hebben specialisten op marketinggebied in dienst. Heb je als bedrijf geen eigen marketingafdeling, dan is het aan te raden deze taken uit te besteden. Een marketingbureau inschakelen kost geld, maar bespaart tijd. In de ondernemerswereld gaat de regel "tijd is geld" nog altijd op.

Marketingbureaus kunnen op termijn zorgen voor een grotere influx van klanten en je aan de hand van nuttige tips en templates laten zien hoe je je reputatie als expert kunt vergroten en behouden.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze overcomplete e-bookbundel:

Download de 7 masterclasses

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

Module 6. Geld verdienen met YouTube

Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Claim hier de complete PMF Bundle

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.