Wat is een tone of voice?

Wat is een tone of voice?

De tone of voice is de stijl die terugkeert in alle communicatievormen van een bedrijf, waaronder bijvoorbeeld de bedrijfsfilm.

Door potentiële klanten telkens op dezelfde wijze aan te spreken, maak je de identiteit van jouw bedrijf herkenbaar. Dit resulteert in een vertrouwensband en betere merkbeleving, die ervoor zal zorgen dat klanten eerder (opnieuw) gebruik zullen maken van jouw service.

Het kiezen van een tone of voice

Het is belangrijk om goed na te denken over het kiezen van een tone of voice voor jouw bedrijfsfilm. Hierbij dien je niet alleen rekening te houden met de stijl die jij uit wilt dragen, maar ook met de kenmerken van de doelgroep. Op basis hiervan kan je kiezen tussen formeel en informeel, informatief of entertaining, enzovoort. De stijl van de tone of voice is cruciaal voor het succes van de bedrijfsfilm.

Uitbesteding

Wanneer je ervoor kiest de productie van de bedrijfsfilm uit te besteden aan een videoproductiebedrijf, zal ook het vaststellen van de tone of voice worden opgenomen in het takenpakket. Zo weet je dus zeker dat jouw doelgroep op de juiste manier benaderd wordt.

Meer gerelateerde video content marketing begrippen:

Video content marketing Video marketing strategie Contentkalender Facebook video marketing Instagram video marketing LinkedIn video marketing Social video marketing Native video advertising Marketing funnel Customer journey Awareness marketing Evergreen content Engagement Merkbeleving Naamsbekendheid Thought leadership Lead Leadgeneratie Conversie Conversieratio Conversie optimalisatie Video concepting Google AdWords Google Analytics Video advertentie Pre-roll video Mid-roll video advertentie Post-roll video advertentie Out-stream video advertentie Benchmarking AB testen Doelgroep Targeting Rebranding Rich media banner Animated GIF Tone of voice Click through rate CPC (cost per click) CPL (cost per lead) CPA (cost per action) Videodistributie Video afspeellijst Video player Video embedden Video SEO Video tags Hashtag Thumbnail Video still Eindkaart Pay-off Jingle Offline marketing E-mail marketing B2c marketing B2b marketing Organisch bereik Paid media Landingspagina Sales pagina Bedankpagina Heatmap

Bedrijfsfilm laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!